UTSOLGT!
onsdag 05.07.17
Argus Grand Hotell

Ellen Andrea Wang

Konsertstart: 22:00 Pris enkeltbillett: 300,-,-

Bassisten, vokalisten, komponisten – og sensasjonen – Ellen Andrea Wang har i løpet av få år etablert seg som et sterkt navn på både den norske og den internasjonale jazzscenen. Nå kommer hun til Kongsberg Jazzfestival med sin egen trio.

Bare i løpet av det siste året har Wang turnert over store deler av verden med trommelegenden Manu Katché, spilt konsert med Sting i Paris, turnert med Marilyn Mazur, blitt utnevnt av The Guardian som en av dagens mest interessante jazzmusikere, spilt utsolgte konserter med egne band både her hjemme og i England, Skottland, Tyskland og Sveits. Nevnte vi også at Wang holdt sin store prisvinnerkonsert på Kongsberg Jazzfestival i fjor – året etter hun mottok festivalens store musikerpris DNB-prisen? Merittlista til den unge musikeren fra Søndre Land er sjelden kost!

Med både kvartetten Pixel og sin egen trio har Ellen Andrea nådd ut til et bredt publikum. Hun er ikke redd for å blande popelementer inn i sin jazzmusikk, og er heller ikke redd for å skape musikk som ikke lar seg sette i en bestemt bås.

På åpningsdagen til Kongsberg Jazzfestival får vi høre Wang med sin faste trio bestående av Andreas Ulvo på tangenter og Erland Dahlen på trommer.

– Vi har for anledningen med noen nye låter som vil bli framført for første gang på Kongsberg. Vi gleder oss veldig til å spille på festivalen igjen! sier Ellen Andrea Wang.

Ellen Andrea Wang (bass, vocal), Andreas Ulvo (keys), Erland Dahlen (drums)

Andre artister

Christians kjeller
Lørdag 6. juli / Kl: 15:00

Poesioasen: Ingrid Olava

Fotograf Carsten Stolzenbach
Energimølla
Lørdag 6. juli / Kl: 13.00

Zanussi 4

Fotograf Martin Rustad Johansen
Kongsberg Musikkteater
Lørdag 6. juli / Kl: 18:00

Susanna «Baudelaire & Oslo Sinfonietta»

Christians kjeller
Torsdag 4. juli / Kl: 21:30

Rita Engedalen

Energimølla
Fredag 5. juli / Kl: 23:59

KNOWER

Sølvsalen
Torsdag 4. juli / Kl: 17:30

Per Zanussi: Liminal Beings (bestillingsverk)