lørdag 06.07.24
Høens Garasje

Ekstraforestilling: Fredrik Høyer & Håvard Aufles: SÅ LANG TID TAR 400 ÅR

Et bestillingsverk av Fredrik Høyer og Håvard Aufles

Konsertstart: 17:00 Pris enkeltbillett: 420,-

I 2024 feirer Kongsberg by sitt 400-årsjubileum, samtidig som det er 60 år siden den lokale jazzklubben Jazz Evidence bestemte seg for å lage jazzfestival i gruvebyen. Dette historiske bakteppet legger grunnlaget for at denne kunstnerduoen gir seg i kast med et vell av historiske og mytiske referanser for å grave ut en ny gruve i Kongsbergs historie. 

Poeten Fredrik Høyer har skrevet et langt dikt som handler om kjærligheten til stedet, til byen og bygda man kommer fra, som både er nostalgisk og romantisk, og stadig i endring, i takt med samfunnet og verden. En hyllest av lokal identitet, et glimt-i-øyet-kritikk av småbymentalitet – men mest av alt handler det om folka man er glad i. 

Håvard Aufles’ musikalske idéer til teksten fremføres sammen med de improviserende musikerne Joel Ring og Lars Ove Fossheim. Akustikk og elektronikk i forening, et anakronistisk blikk på historien! 

Forestillingen holdes på et særdeles utradisjonelt spillested, – i lokalet til en dedikert samler av eldre biler, flipperspill, pølsekiosker og alt som rommer en god historie. 

Fredrik Høyer – tekst/slampoesi  
Håvard Aufles – komposisjon/tangenter  
Lars Ove Fossheim – gitar 
Joel Ring – cello, bass 

Sted: Høens Garasje, Sandsværveien 16.

Kort om sentrale utøvere:  

Fredrik Høyer er poet, dramatiker, forfatter, skuespiller og artist fra Drammen. Han har som dramatiker oppført flere verk på scenen, både på Nationaltheatret, Teater Ibsen, Dramatikkens Hus og Brageteatret. Han har gitt ut både roman og barnebøker, og gjort større opptredener som poet og artist. 

Håvard Aufles skriver, tar opp, produserer og mikser egen musikk for forskjellige konstellasjoner, og er aktiv pianist og synth-spiller. Kongsberggutten begynte som frivillig i festivalen som 13-åring, fikk Kongsberg Jazzfestivals rekrutteringspris i 2016, og har siden spilt på festivalen med band som Trondheim Jazz Orchestra og Lav Sol. I år spiller han også med Veslemøy Narvesen og bandet 1624, – årstallet for grunnleggelsen av Kongsberg by. En perfekt sluttet sirkel, altså.  

Prosjektet er støttet av Fritt ord.

Andre artister

Jazzboksen
Lørdag 6. juli / Kl: 12:00

Jazzprat lørdag

Gratis
Jazzboksen
Fredag 5. juli / Kl: 12:00

Jazzprat fredag

Gratis
Jazzboksen
Torsdag 4. juli / Kl: 12:00

Jazzprat torsdag

Gratis
Jazzboksen
Onsdag 3. juli / Kl: 14:00

Jazzprat onsdag

Gratis
Bilde av Fieh
Energimølla
Fredag 5. juli / Kl: 23:59

Fieh

Steinhuset
Onsdag 3. juli

Jubileumsplakat