06.07.2017 KL.23:00
Jazzboksen
KR. Gratis / Free,-

Baksaas & Eikrem

Duoen har sitt utspring fra samarbeidet mellom Mopti & Bendik Baksaas, og spiller sin egen musikk i grenselandet mellom improvisasjon, komposisjon og produksjon hvor intensjonen er å utforske lydbilder med en fri trompet, lekne synther og feltopptak som grunnpillarer. Fraværet av trommelyder og stabil puls åpner for subtil flørt med rytmikk og tid. Den intensive tilnærmingen til komposisjon og miksing gir musikken et følsomt og ærlig preg hvor improvisasjonen og kommunikasjonen mellom de to musikerne er det bærende elementet.  
 
Musikken er en minimalistisk og myk dans; et balansert møte hvor organiske lyder smelter sammen med synther, presist og gjennomarbeidet lyddesign hånd i hånd med en eksperimentell tilnærming til form og låtstruktur. Improvisasjonene og komposisjonene er følsomme for nyanser og er alltid uforutsigbare. 
 
Bendik Baksaas (1991) er musiker, DJ, komponist og produsent fra Horten med bakgrunn fra Det Frie Kanditatstudiet ved Norges Musikkhøgskole. Bendik har gitt ut en rekke album og har turnért store deler av Norge, Europa, Japan og Afrika med prosjekter som Jervaas, Mopti samt egne soloprosjekter. Baksaas jobber i dag som freelance musiker/produsent med base i Oslo.
 
Kristoffer Eikrem (1989) er født og oppvokst i Molde, og har siden 2008 bodd i Oslo hvor han har tatt bachelor i jazz ved Norges Musikkhøgskole. Siden 2012 har Kristoffer livnært seg som musiker, og ble i 2012 kåret til «Årets Unge Jazzmusiker» sammen med gruppa Mopti og vinner av Shells Jazzstipend 2015. Kristoffer har turnert store deler av Norge, Europa, India og Japan og har har bidratt på en rekke kritikerroste album.
 
Hør dem på Soundcloud:
https://soundcloud.com/kristoffereikrem/sets/bendik-baksaas-kristoffer
JAZZ IS MORE // ARTISTER

SJEKK UT VÅRE ANDRE ARTISTER

JAZZ IS MORE // SPONSORER

VÅRE GODE SAMARBEIDSPARTNERE

JAZZ IS MORE //

NYHETSBREV

Ved å registrere deg godtar du at vi kontakter deg på epost. Eposten din blir kun benyttet ifm. Kongsberg Jazzfestival.