torsdag 06.07.17
Jazzboksen

Baksaas & Eikrem

Konsertstart: 23:00 Pris enkeltbillett: Gratis / Free,-

Gratis
Duoen har sitt utspring fra samarbeidet mellom Mopti & Bendik Baksaas, og spiller sin egen musikk i grenselandet mellom improvisasjon, komposisjon og produksjon hvor intensjonen er å utforske lydbilder med en fri trompet, lekne synther og feltopptak som grunnpillarer. Fraværet av trommelyder og stabil puls åpner for subtil flørt med rytmikk og tid. Den intensive tilnærmingen til komposisjon og miksing gir musikken et følsomt og ærlig preg hvor improvisasjonen og kommunikasjonen mellom de to musikerne er det bærende elementet.  
 
Musikken er en minimalistisk og myk dans; et balansert møte hvor organiske lyder smelter sammen med synther, presist og gjennomarbeidet lyddesign hånd i hånd med en eksperimentell tilnærming til form og låtstruktur. Improvisasjonene og komposisjonene er følsomme for nyanser og er alltid uforutsigbare. 
 
Bendik Baksaas (1991) er musiker, DJ, komponist og produsent fra Horten med bakgrunn fra Det Frie Kanditatstudiet ved Norges Musikkhøgskole. Bendik har gitt ut en rekke album og har turnért store deler av Norge, Europa, Japan og Afrika med prosjekter som Jervaas, Mopti samt egne soloprosjekter. Baksaas jobber i dag som freelance musiker/produsent med base i Oslo.
www.bendikbaksaas.com
 
Kristoffer Eikrem (1989) er født og oppvokst i Molde, og har siden 2008 bodd i Oslo hvor han har tatt bachelor i jazz ved Norges Musikkhøgskole. Siden 2012 har Kristoffer livnært seg som musiker, og ble i 2012 kåret til «Årets Unge Jazzmusiker» sammen med gruppa Mopti og vinner av Shells Jazzstipend 2015. Kristoffer har turnert store deler av Norge, Europa, India og Japan og har har bidratt på en rekke kritikerroste album.
www.kristoffereikrem.com
 
Hør dem på Soundcloud:
https://soundcloud.com/kristoffereikrem/sets/bendik-baksaas-kristoffer

Andre artister

Kongsberg kirke
Lørdag 6. juli / Kl: 23:59

Jimetta Rose & The Voices of Creation

Kirketorget
Onsdag 3. juli / Kl: 11:00

GAVEKORT – KONGSBERG JAZZFESTIVAL

Kongsberg kirke
Torsdag 4. juli / Kl: 17:00

HORTA: Elias Akselsen/ Stian Carstensen/ Ola Kvernberg

Kongsberg Musikkteater
Fredag 5. juli / Kl: 21:00

Joshua Redman Group feat. Gabrielle Cavassa

Energimølla
Fredag 5. juli / Kl: 19:00

Veslemøy Narvesen

Energimølla
Onsdag 3. juli / Kl: 21:00

Gard Nilssen Acoustic Unity + Emmeluth & Møster