torsdag 02.07.15
Kirketorget

Dr. John & the Nite Trippers + Norwegian Blues Caravan

Konsertstart: 18:00 Pris enkeltbillett: 550,-,-

New Orleans-legenden Dr. John kommer til Kirketorget torsdag 2. juli med sitt drivende rutinerte band The Nite Trippers. Samme kveld får vi også det nye og unike prosjektet Norwegian Blues Caravan – et prosjekt som for anledningen er satt sammen av noen av landets mest profilerte bluesmusikere med bl.a. Reidar Larsen og Vidar Busk i spissen. 

Dr. John er selve inkarnasjonen av musikkarven til sørstatsbyen New Orleans. Karrieren til Dr. John startet allerede på 50-tallet og han fikk sitt store gjennombrudd med plata ”Gris-Gris” i 1968 – en plate som bød på en eklektisk blanding av voodoo-mystikk, funk, r&b, psykedelisk rock og kreolske toner. Dr. John har vunnet hele seks Grammy-priser og ble i 2011 innlemmet i Rock and Roll Hall of Fame. I den kritikerroste og populære tv-serien Treme, som omhandlet New Orleans etter orkanen Katrina, var han å se i rollen som seg selv.

Da Dr. John ga ut plata ”Locked Down” i 2012 beviste han ettertrykkelig at han fortsatt er en artist å regne med blant de største. Plata var produsert av Dan Auerbach fra The Black Keys, og ble hedret med en Grammy for beste bluesutgivelse samme år. Dr. John fulgte opp med en ny utgivelse i 2014 – en hyllest til en annen stor New Orleans-legende; trompetist Louis Armstrong.

Norwegian Blues Caravan

Samme kveld på Kirketorget spiller også Norwegian Blues Caravan – et unikt topplag av norske bluesmusikere som er spesielt satt sammen for anledningen. Bandet består av åtte av landets mest profilerte bluesmusikere med blant annet Vidar Busk, Reidar Larsen, Rita Engedalen, Hungry John og Dr. Bekken i spissen.

Reidar Larsen (piano, vokal), Vidar Busk (gitar, vokal), Hungry John (munnspill, vokal), Rita Engedalen (vokal), Dr. Bekken (piano), Arne Skage (gitar), Knut Hem (trommer), Kyrre Sætran (bass)

Tider for kvelden:

Kl. 18:00 Dørene åpner
Kl. 19:30 Norwegian Blues Caravan
Kl. 21:30 Dr. John & the Nite Trippers

Andre artister

Jazzboksen
Lørdag 6. juli / Kl: 12:00

Jazzprat lørdag

Gratis
Jazzboksen
Fredag 5. juli / Kl: 12:00

Jazzprat fredag

Gratis
Jazzboksen
Torsdag 4. juli / Kl: 12:00

Jazzprat torsdag

Gratis
Jazzboksen
Onsdag 3. juli / Kl: 14:00

Jazzprat onsdag

Gratis
Bilde av Fieh
Energimølla
Fredag 5. juli / Kl: 23:59

Fieh

Steinhuset
Onsdag 3. juli

Jubileumsplakat