lørdag 05.07.14

Dobbeltkonsert i gruvene: Karin Krog med Morten Gunnar Larsen + Kjell Gunnar Hoff «A Tribute to Hank Mobley»

Konsertstart: 15:00 Pris enkeltbillett: 390 + bill. avg.,-

Informasjon om transport ned i gruvene: Tog ned i gruvene har avgang kl. 14:00. Toget vil kjøre to runder, siste avgang går kl. 14:40. Det vil bli omvisning i gruvene for alle som er med det første toget. Husk varm genser, gruvene holder jevn temperatur året rundt. Festivalen har også satt opp en gratis buss som har avgang fra 17. mai gata (rett bak Festivalgate-scenen) kl. 13:00 denne dagen og som har retur rett etter konserten. Nummererte billetter til bussen kan hentes i salgsboden i Festivalgata – førstemann til mølla.

Det var de to ungdommene Per Ottersen og Kjell Gunnar Hoff som startet eventyret Kongsberg Jazzfestival i 1965, og som drev festivalen videre i mange år. Per Ottersen døde i 2003, men Kjell Gunnar Hoff har fulgt festivalen til denne dag, mest som konferansier de seinere åra, men han har også spilt konserter. Blant de musikerne som var på den første festivalen, er vokalisten Karin Krog en av de få som fremdeles er aktiv og minst like god som i -65.

Både Kjell Gunnar Hoff med «A Tribute to Hank Mobley» og Karin Krog med Morten Gunnar Larsen blir å høre på en helt spesiell dobbelkonsert langt inne i fjellet, 342 meter under dagslyset, i Kongens Gruve.

Karin Krog har en helt spesiell posisjon, ikke bare i norsk jazz, men i høy grad også internasjonalt. Hun var banebryter og pioner. Hun var den første norske jazzmusiker som ga ut en egen LP, By Myself (1964). Hun var blant de første norske jazzartister som deltok på utenlandske jazzfestivaler. Hun fikk tidlig et imponerende godt rykte internasjonalt, og hun turnerte over hele verden. Hun har håvet inn en haug med priser, som norsk jazz’ mest prestisjetunge pris, Buddy-prisen og en rekke Spellemannspriser, seinest nå i vinter. Spellemanns Hederspris fikk hun i 2012. Hun har vært særdeles nyskapende og eksperimentlysten, men har også sunget med tradjazzband. Til årets jubileumskonsert tar hun med seg den glimrende pianisten Morten Gunnar Larsen. Også han er Buddy- og Spellemannsprisvinner. Også han har en imponerende, internasjonal merittliste. Han er først og fremst kjent som utøver av ragtime og eldre jazz, men utfolder seg uanstrengt i de stilarter som er aktuelle i øyeblikket. De to kaller samarbeidet sitt for «From Ragtime to Our Time». Dermed skulle det ligge til rette for en konsert med et attraktivt jazzhistorisk spenn.

Kjell Gunnar Hoff er ikke bare festivalgrunnlegger, han er også en utmerket saksofonist. Til årets festival har han satt sammen et band der tre av musikerne er blant Latvias mest anerkjente. Dessuten får vi høre den fine trompeteren Roy Nikolaisen, som mange vil huske fra Tine Asmundsens David Murray-konsert i Kongsberg kino i 2010, og gitarveteranen Halvard Kausland. Dette prosjektet kaller Hoff «Tribute to Hank Mobley». Dermed er vi garantert melodisk, rytmisk og swingende jazz med røtter i 1960-tallet.

Karin Krog (vokal) og Morten Gunnar Larsen (piano).

Kjell Gunnar Hoff (tenorsax), Roy Nikolaisen (trompet), Halvard Kausland (gitar), Madars Kalnins (piano), Andris Grunte(bass), Kaspars Kudeko (trommer).

 

Andre artister

Kongsberg kirke
Søndag 30. juni / Kl: 19:00

Kongsberg Storband og Anne-Carolyn Schlüter: Duke Ellington’s Sacred Concert

Privat Bar
Fredag 5. juli / Kl: 16:00

Ved porten til stillhetens skog: Et møte med Stian Carstensen og Lars Elling

Bildet er av 1624
Privat Bar
Torsdag 4. juli / Kl: 20:00

1624

Dette er et bilde av Swing'it
Privat Bar
Lørdag 6. juli / Kl: 16:00

Swing’it

Smeltehytta
Lørdag 6. juli / Kl: 14:30

Avanthagen: Marlies Debacker + Inga Stenøien + Moberg/Lien

Bildet er av Mall Girl
Privat Bar
Onsdag 3. juli / Kl: 22:30

Mall Girl