UTSOLGT!
fredag 07.07.23
Gamle Norge

Di Derre

En institusjon i norsk musikklliv!

Konsertstart: 22:00 Pris enkeltbillett: 550,-

Di Derre har vært en folkefavoritt i så mange år at de kan kalles en institusjon i norsk musikkliv. Bandet, med Jo Nesbø i spissen, var selve lyden av klassisk norsk 90-tallspop.  De går også ofte under navnet Di Derre og Hu Derre etter at sanger og låtskriver Unni Wilhelmsen ble med som fast medlem i bandet.

I løpet av noen hektiske år på 90-tallet gikk Di Derre fra å være et kultband til å bli allemannseie, alt på grunn av en sang om jenter. Bandets første utgivelse, som selvfølgelig fikk tittelen «Den derre med Di derre», kom i 1993 og fikk svært gode anmeldelser. Men det var plate nummer to, «Jenter &Sånn», som ga Di Derre det store gjennombruddet i 1994. Låta «Jenter» ble en radiohit, og er til dags dato en av de aller mest spilte låtene på P4. Albumet inneholdt også klassikeren «Rumba med Gunn(1-2-3)», og solgte hele 190.000 eksemplarer.

I 2015 skrev bandet historie da de spilte for om lag 10.000 elleville publikummere under Jugendfest i Ålesund.  I tillegg til å sette stadig nye publikumsrekorder under sommerkonsertene sine, har Di Derre etter hvert skapt det som etter hvert er blitt en fast tradisjon for veldig mange; nemlig førjulskonsertene
på Sentrum Scene i Oslo. Konsertene er så populære at det de siste årene er blitt satt opp ekstrakonserter – også disse utsolgte.  Vi er veldig glade for å ønske de velkommen tilbake til festivalen. Det blir garantert stor stemning i bakgården på Gamle Norge.

Bandet består i dag av:

Jo Nesbø (vokal, gitar), Magnus Larsen jr. (bass), Espen Stenhammer (trommer), Halvor Holter (tangenter), Unni Wilhelmsen (gitar, vokal) og Lars Jones (gitar)

Husk at du kan kjøpe Gamle Norge-pass, som gir tilgang til alle de 7 konsertene på Gamle Norge under festival. Link til kjøp av pass her.

Aldersgrense 20 år. Ingen vergeordning.

Dørene åpnes kl. 21:00

Foto: Svein Finneide

Andre artister

Christians kjeller
Onsdag 5. juli / Kl: 20:30

Amund Maarud Trio

Jazzboksen
Onsdag 5. juli / Kl: 14:00

Jazzprat med Now’s the Time: Thomas Hylland Eriksen & David Murray

Gratis
Jazzboksen
Torsdag 6. juli / Kl: 12:00

Jazzprat med Now’s the Time

Gratis
Jazzboksen
Fredag 7. juli / Kl: 12:00

Jazzprat med Now’s the Time

Gratis
Jazzboksen
Lørdag 8. juli / Kl: 12:00

Jazzprat med Now’s the Time

Gratis
Skavangertun sykehjem
Torsdag 6. juli / Kl: 12:00

Gulljazz

Gratis