onsdag 01.07.15
Kirketorget

DeLillos & Poing + Silje Nergaard

Konsertstart: 18:30 Pris enkeltbillett: 500,-,-

DeLillos feirer 30 år som plateartister i 2015. Jubileet feires på Kongsberg Jazzfestival, og for anledningen har de også med seg det elleville stuntbandet Poing.

Som en av de største i norsk populærmusikk er Lars Lillo-Stenberg og hans trofaste bandkompiser et poporkester de aller fleste i vårt langstrakte land har et forhold til. Bandet, som er kjent for låter som blant annet «Neste sommer», «Hjernen er alene» og «Suser avgårde alle mann» har holdt det gående helt siden 1984, og (heldigvis) sjelden vandret langt vekk fra hovedoppskriften: Et lett naivistisk tekstunivers, velklingende gitarer og, selvfølgelig; Lillo-Stenbergs svært så særegne vokal.

2015POING_WEB_PRESSE_NR2

Samarbeidet til DeLillos og Poing går en god stund tilbake.Poing består av tre jazz- og samtidsmusikere som balanserer mellom det grensesprengende, humoristiske og folkelige. Poing opptrådte med DeLillos på forestillingen ”Hjernen er alene” i Operaen, og de har også spilt sammen på andre norske festivaler til et henrykt publikum.

Lars Lillo-Stenberg (sang, piano, gitar), Lars Fredrik Beckstrøm (bass, sang), Lars Lundevall (gitar, sang), Øystein Paasche (trommer) + Rolf-Erik Nystrøm (sax), Frode Haltli (accordion), Håkon Thelin (kontrabass)

 

Silje Nergaard web

 

Den folkekjære jazzartisten Silje Nergaard åpner kvelden på Kirketorget.

Silje Nergaard er aktuell med den splitter nye plata ”Chain of Days” der hun leker med både folk, pop, country, jazz og blues. Bare 16 år gammel fikk Silje anledning til å synge med bandet til selveste Jaco Pastorius under Moldejazz, og Dagbladet fanget øyeblikket over en helside i avisen. Norges nye jazzhåp var i søkelyset, og der har hun vært siden.

I 2003 ble Silje Nergaard årets spellemann og fikk befestet sin posisjon som musiker og komponist. Både før og etter dette har hun hatt flere store platesuksesser.

Denne vinteren har Silje Nergaard vært hjemme i stuene hos det norske folk hver lørdag i det populære tv-programmet ”Hver gang vi møtes”. Silje Nergaard har samarbeidet med bl.a. John Scofield, Pat Metheny, Kurt Elling og Tord Gustavsen, og med fløyelsmyk stemme og bejublede komposisjoner har hun tatt publikum med storm.

Tider for kvelden:

Kl. 18:30 Dørene åpner
Kl. 19:30 Silje Nergaard
Kl. 21:00 DeLillos & Poing

 

Andre artister

Skavangertun sykehjem
Torsdag 4. juli / Kl: 12:00

Gulljazz 2024

Gratis
Kongsberg kirke
Søndag 30. juni / Kl: 19:00

Kongsberg Storband og Anne-Carolyn Schlüter: Duke Ellington’s Sacred Concert

Privat Bar
Fredag 5. juli / Kl: 16:00

Ved porten til stillhetens skog: Et møte med Stian Carstensen og Lars Elling

Bildet er av 1624
Privat Bar
Torsdag 4. juli / Kl: 20:00

1624

Dette er et bilde av Swing'it
Privat Bar
Lørdag 6. juli / Kl: 16:00

Swing’it

Smeltehytta
Lørdag 6. juli / Kl: 14:30

Avanthagen: Marlies Debacker + Inga Stenøien + Moberg/Lien