08.07.2022 KL.21:30
Kongsberg Musikkteater
KR. 550,-

Dee Dee Bridgewater and Memphis Soulphony

Det er en sann musikalsk svir å høre den karismatiske Dee Dee Bridgewater fråtse i den musikalske arven fra B. B. King, Otis Redding og mange andre blues-, R & B og soulartister.

Det fins et lite knippe med jazzvokalister som befinner seg på internasjonalt toppnivå og som har nådd ut til et stort publikum – langt utover det vanlige jazzpublikummet. Dee Dee Bridgewater er definitivt en av disse. Nå kommer hun til Kongsberg jazzfestival med sitt prosjekt der hun går tilbake til sine musikalske røtter i Memphis, Tennessee.

Dee Dee Bridgewater blir betraktet som den selvfølgelige viderefører av arven etter Ella Fitzgerald, og hun har da også lagd en ypperlig hyllest-cd til Ella: «Dear Ella». Andre vokalister som har influert Bridgewater, er Nancy Wilson, Nina Simone og Tina Turner, men hun har avgjort utviklet seg til en høyst personlig artist. Som noen av sine inspiratorer har hun en utadvendt og vital sceneopptreden, preget av humør og temperament. Repertoaret har et stort spenn. I tillegg til et tradisjonelt jazzrepertoar har hun sunget franske chansons, latt seg inspirere av afrikansk musikk fra Mali og har endt opp med å hylle den musikken hun hørte som barn i Memphis. 

Fra scenen denne kvelden på Kongsberg Jazzfestival vil publikum få høre en av jazzens største stjerne gå tilbake til sine musikalske røtter og gjøre sine versjoner av låter signert B.B. King, Otis Redding, Al Green og flere. En hyllest til Memphis, gjort med respekt og egenart. 

 

JAZZ IS MORE // ARTISTER

SJEKK UT VÅRE ANDRE ARTISTER

JAZZ IS MORE // SPONSORER

VÅRE GODE SAMARBEIDSPARTNERE

JAZZ IS MORE //

NYHETSBREV

Ved å registrere deg godtar du at vi kontakter deg på epost. Eposten din blir kun benyttet ifm. Kongsberg Jazzfestival.