fredag 04.07.14
Gamle Kongsberg kino

Dave Holland Prism

Konsertstart: 17:00 Pris enkeltbillett: 390 + bill. avg.,-

Holland har en merittliste som får det meste til å blekne (Miles Davis, Thelonious Monk, Chick Corea, Stan Getz osv.), og mestrer kunsten å være vital og musikalsk fokusert som aldri før i en karriere som nå er inne i sitt sjette tiår. Hollands konsert under jubileumsfestivalen vil være en del av stjernerekka som skal spille i Kongsberg kino, og vi gleder oss til å presentere enda en av jazzens topper under vårt 50-årsjubileum.

Helt siden han ble medlem i Miles Davis sitt band i 1968 har Holland markert seg som en av de betydeligste bassistene i moderne jazz. I 1972 gjore han sin første innspilling under eget navn med plata ”Conference of The Birds” med Sam Rivers og Anthony Braxton; en utgivelse som står som en milepæl i jazzen. Siden den tid har bassisten ledet band av ulike format, samarbeidet med de beste i bransjen, og gitt ut en rekke kritikerroste album på EMC.

Med Prism gjenopptar Holland en gammel forbindelse. “Bandet springer ut av et ønske jeg har hatt om å spille med Kevin Eubanks igjen” fortalte han i en samtale med Dagbladet i høst. Holland og Eubanks jobbet sammen fra slutten av 80-tallet, frem til Eubanks flyttet til Los Angeles for å spille med “The Tonight Show”-bandet. For et par år siden kontaktet Holland gitaristen igjen og spurte om han ville “finne på et teller annet”. “Great!” var svaret fra Eubanks, og sammen med Craig Taborn (Rhodes) og Eric Harland (trommer) ble Prism en realitet. Jazzanmelderne har allerede gått av hengslene i sin hyllest til dette superbandet, som setter den kollektive musisering i sentrum.

Andre artister

Jazzboksen
Lørdag 6. juli / Kl: 12:00

Jazzprat lørdag

Gratis
Jazzboksen
Fredag 5. juli / Kl: 12:00

Jazzprat fredag

Gratis
Jazzboksen
Torsdag 4. juli / Kl: 12:00

Jazzprat torsdag

Gratis
Jazzboksen
Onsdag 3. juli / Kl: 14:00

Jazzprat onsdag

Gratis
Bilde av Fieh
Energimølla
Fredag 5. juli / Kl: 23:59

Fieh

Steinhuset
Onsdag 3. juli

Jubileumsplakat