10.07.2021 KL.1300
Energimølla
KR. 450,-

AVLYST: Craig Taborn & Chris Potter

Pianisten Craig Taborn og saksofonisten Chris Potter er blant de mest populære og respekterte musikerne på dagens internasjonale jazzscene. Nå får vi oppleve de i duo på Kongsberg Jazzfestival.

Craig Taborn sidestilles med legender som Paul Bley og Keith Jarrett.  Han har vært med på over 90 plateinnspillinger, i tillegg til 11 under eget navn, og dette forteller alt om hvor anerkjent og etterspurt han er. Craig Taborn har latt seg inspirere av forskjellige pianister som Duke Ellington og Cecil Taylor – og av frijazz og samtidig klassisk musikk. Han benytter seg av ulike tangentinstrumenter og føler seg like så hjemme ved en synthesizer som ved et flygel. Det er en stor lytteglede å overvære Craig Taborns kreative og sjangeroverskridende utforsking og hans stilistiske mangfold – fra intense og energiske utfall til lyriske lydlandskaper.

Chris Potter har markert seg både som instrumentalist, komponist og bandleder. Han har gitt ut en lang rekke kritikerroste plater og vinner stadig priser og topper musikeravstemninger. Hans musikalske utgangspunkt kan sies å være Sonny Rollins, men opp igjennom åra har han latt seg inspirere fra mange hold, og på den siste plata hans, Circuits, finner vi elementer av R & B, funk og hip hop i det grunnleggende jazzidiomet. Potter er et stort forbilde for yngre saksofonister, og han har spilt med en lang rekke musikere fra jazzens eliteserie, som Pat Metheny, Dave Holland, Paul Motion og mange flere. Han nærmer seg nå de femti og har inntatt en selvfølgelig posisjon som internasjonal toppmusiker – både hos kritikerne og et stadig voksende publikum.

 

Chris Potter: Saksofon
Craig Taborn: Piano

 

JAZZ IS MORE // ARTISTER

SJEKK UT VÅRE ANDRE ARTISTER

JAZZ IS MORE // SPONSORER

VÅRE SPONSORER

JAZZ IS MORE //

NYHETSBREV

Ved å registrere deg godtar du at vi kontakter deg på epost. Eposten din blir kun benyttet ifm. Kongsberg Jazzfestival.