lørdag 10.07.21
Energimølla

AVLYST: Craig Taborn & Chris Potter

Pianisten Craig Taborn og saksofonisten Chris Potter er blant de mest populære og respekterte musikerne på dagens internasjonale jazzscene. Nå får vi oppleve de i duo på Kongsberg Jazzfestival.

Konsertstart: 1300 Pris enkeltbillett: 450,-

Craig Taborn sidestilles med legender som Paul Bley og Keith Jarrett.  Han har vært med på over 90 plateinnspillinger, i tillegg til 11 under eget navn, og dette forteller alt om hvor anerkjent og etterspurt han er. Craig Taborn har latt seg inspirere av forskjellige pianister som Duke Ellington og Cecil Taylor – og av frijazz og samtidig klassisk musikk. Han benytter seg av ulike tangentinstrumenter og føler seg like så hjemme ved en synthesizer som ved et flygel. Det er en stor lytteglede å overvære Craig Taborns kreative og sjangeroverskridende utforsking og hans stilistiske mangfold – fra intense og energiske utfall til lyriske lydlandskaper.

Chris Potter har markert seg både som instrumentalist, komponist og bandleder. Han har gitt ut en lang rekke kritikerroste plater og vinner stadig priser og topper musikeravstemninger. Hans musikalske utgangspunkt kan sies å være Sonny Rollins, men opp igjennom åra har han latt seg inspirere fra mange hold, og på den siste plata hans, Circuits, finner vi elementer av R & B, funk og hip hop i det grunnleggende jazzidiomet. Potter er et stort forbilde for yngre saksofonister, og han har spilt med en lang rekke musikere fra jazzens eliteserie, som Pat Metheny, Dave Holland, Paul Motion og mange flere. Han nærmer seg nå de femti og har inntatt en selvfølgelig posisjon som internasjonal toppmusiker – både hos kritikerne og et stadig voksende publikum.

 

Chris Potter: Saksofon
Craig Taborn: Piano

 

Andre artister

Skavangertun sykehjem
Torsdag 4. juli / Kl: 12:00

Gulljazz 2024

Gratis
Kongsberg kirke
Søndag 30. juni / Kl: 19:00

Kongsberg Storband og Anne-Carolyn Schlüter: Duke Ellington’s Sacred Concert

Privat Bar
Fredag 5. juli / Kl: 16:00

Ved porten til stillhetens skog: Et møte med Stian Carstensen og Lars Elling

Bildet er av 1624
Privat Bar
Torsdag 4. juli / Kl: 20:00

1624

Dette er et bilde av Swing'it
Privat Bar
Lørdag 6. juli / Kl: 16:00

Swing’it

Smeltehytta
Lørdag 6. juli / Kl: 14:30

Avanthagen: Marlies Debacker + Inga Stenøien + Moberg/Lien