torsdag 03.07.14
Kongsberg kirke

Chick Corea / Stanley Clarke

Konsertstart: 17:00 Pris enkeltbillett: 450 + bill. avg.,-

Vi har heldigvis hørt ham ofte i Norge, og spesielt har Kongsbergs festivalpublikum hatt den gleden flere ganger. Hver gang har han kommet med nye musikere, og hver gang har konserten vært en stor begivenhet. Når Kongsberg Jazzfestival nå arrangeres for 50. gang, er det en selvfølge at Chick Corea er på plass.

Blant de mange musikere Chick Corea har samarbeidet med opp igjennom åra, har bassisten Stanley Clarke en helt spesiell plass. Sammen dannet de bandet ‘Return to Forever’ – som på 1970-tallet var et av jazzens mest sentrale band, med popularitet langt ut over jazzens domener.  Stanley Clarke var en nyskapende musiker, og var blant pionerene når det gjaldt å vise fram kontrabassen som et melodisk soloinstrument. Han har en enorm merittliste. På den finner vi samspill med en rekke av jazzens storheter, som Wayne Shorter, McCoy Tyner, Randy Brecker og mange, mange flere. Han har spilt inn bunker av plater og håvet inn hauger av Grammy-priser. For det store publikummet er han nok mest kjent for sitt samarbeid med George Duke – ved sida av samarbeidet med Chick Corea, selvfølgelig.

Når de to musikervennene nå møtes i duoformatet, er det for å ta for seg komposisjonene fra ‘Return to Forever’ og presentere dem på akustiske instrumenter. Det er mange som med glede minnes låter som Spain, Sometime Ago, La Fiesta og What Game Shall We Play Today? Nå kan de få høre dem alle i den praktfulle Kongsberg kirke.

Andre artister

Energimølla
Fredag 5. juli / Kl: 19:00

Veslemøy Narvesen

Energimølla
Onsdag 3. juli / Kl: 21:00

Gard Nilssen Acoustic Unity + Emmeluth & Møster

Kongsberg Musikkteater
Torsdag 4. juli / Kl: 21:00

John Scofield & Dave Holland Duo

Christians kjeller
Onsdag 5. juli / Kl: 20:30

Amund Maarud Trio

Jazzboksen
Onsdag 5. juli / Kl: 14:00

Jazzprat med Now’s the Time: Thomas Hylland Eriksen & David Murray

Gratis
Jazzboksen
Torsdag 6. juli / Kl: 12:00

Jazzprat med Now’s the Time

Gratis