torsdag 02.07.15
Kongsberg kirke

Cassandra Wilson: Coming Forth By Day – AVLYST

Konsertstart: 17:00 Pris enkeltbillett: 450,-,-

 

Konserten med Cassandra Wilson er dessverre avlyst og erstattes av konsert med det verdenskjente gospelkoret London Community Gospel Choir

Publikum med billetter til Cassandra Wilson kan benytte samme billett på konserten med London Community Gospel Choir, og trenger derfor ikke foreta seg noe. De som ønsker å refundere billetten kan ta kontakt med Billettservice på følgende måte:
Hvis du kjøpte billettene dine via et av utsalgsstedene til Billettservice (Narvesen, 7-Eleven, etc.), må du kontakte disse for å få refundert billetter.
Billetter kjøpt på 815 33 133 eller på billettservice.no: Refunderes ved å ringe til 815 33 133.

Frist for å refundere billetter er fredag 26. juni.

—-

Cassandra Wilson, en av verdens aller største jazzartister og en jazzdiva av rang, kommer til Kongsberg Jazzfestival med sin hyllest til Billie Holiday.

Den 7. april i år var det 100 år siden Billie Holiday ble født, og samme dag ble Cassandra Wilsons hyllest til Billie Holiday, Coming Forth By Day, utgitt. Mange artister har ønsket å markere sin beundring og respekt for den store Billie Holiday med plateutgivelser der de tolker de kjente Holiday-klassikerne. Dette er selvfølgelig risikofylt. Man havner lett i skyggen av ikonet, og det er sjelden gunstig å innby til direkte sammenlikning med originalen. Men Cassandra Wilsons tolkninger står trygt på egne bein. Hun framfører klassikere som ‘Don’t Explain’ og ‘All of Me’ helt på sine egne premisser. Hun er trygg på sitt musikalske ståsted og sin tilnærming til dette stoffet, hun lager sine versjoner av de kjente Billie Holiday-tekstene. Hun løfter fram disse tekstene på en så personlig, inderlig og følelsesfylt måte at vi fornemmer en ny nærhet til dem.

Cassandra Wilson har gått en lang musikalsk vei siden hun på 1980-tallet sluttet seg til M-Base Collective i New York med Steve Coleman i spissen. Hun har, med jazzen som det stabile fundament, vært innom blues, country, pop og world music. Ut av alt dette har hun finmeislet en høyst personlig stil, preget av innlevelse, varme og inderlighet. Og fremdeles kan vi ane, et sted langt der inne i sangen, de tidlige impulsene fra Abbey Lincoln og Betty Carter.

I magasinet ‘Jazzwise’ intervjuet Stuart Nicholson Cassandra Wilson i anledning utgivelsen av Coming Forth By Day, og han konkluderte slik: «It is perhaps here that Cassandra Wilson finally becomes the singer she has always wanted to be, a singer of the past, the present and the future”.

Cassandra Wilson (vocals and guitar), Kevin Breit (guitar), Charlie Burnham (violin), Robby Marshall (woodwinds), Jon Cowherd (piano and keyboard), John Davis (drums)

Andre artister

Skavangertun sykehjem
Torsdag 4. juli / Kl: 12:00

Gulljazz 2024

Gratis
Kongsberg kirke
Søndag 30. juni / Kl: 19:00

Kongsberg Storband og Anne-Carolyn Schlüter: Duke Ellington’s Sacred Concert

Privat Bar
Fredag 5. juli / Kl: 16:00

Ved porten til stillhetens skog: Et møte med Stian Carstensen og Lars Elling

Bildet er av 1624
Privat Bar
Torsdag 4. juli / Kl: 20:00

1624

Dette er et bilde av Swing'it
Privat Bar
Lørdag 6. juli / Kl: 16:00

Swing’it

Smeltehytta
Lørdag 6. juli / Kl: 14:30

Avanthagen: Marlies Debacker + Inga Stenøien + Moberg/Lien