NO

  /  

ENG
Kongsberg Jazzfestival. Hvert år i uke 27.
4.-7. juli 2018

Konsertinfo

05.07.2018
17:00
Kongsberg kirke
450,-

Carla Bley Trio

Carla Bley har vært en sentral figur i internasjonal jazz i flere tiår. Hun har vakt ekstra stor oppmerksomhet med sin nåværende trio med Steve Swallow og Andy Sheppard. 

Carla Bley har hatt en mangslungen og innholdsrik karriere. Hun hadde så vidt fylt 20 da hun begynte å spille med sentrale New York-musikere. Hun markerte seg fort som komponist, og står bak helt sentrale verk i jazzhistoria som «A Genuine Tong Funeral», som ble innspilt av Gary Burton, og «Liberation Music Orchestra» (Charlie Haden). Et toppunkt i karrieren som komponist i det store formatet var det som noen kaller en jazzopera: «Escalator Over The Hill».

Carla Bley har markert seg som komponist, arrangør og orkesterleder i større grad enn som instrumentalist. De impulsene hun har tatt med seg fra Duke Ellington, Thelonius Monk, The Beatles, Eric Satie og Kurt Weill har hun finslipt til et høyst tiltalende og personlig uttrykk. Hun har en egen evne til å lage iørefallende, melodiske komposisjoner, og mange av dem har gått inn i jazzens standardrepertoar, låter som Ida Lupino og Sing Me Softly Of The Blues.

I de seinere åra har hennes hovedprosjekt vært trioen med Andy Shepard og Steve Swallow. I denne sammenhengen kommer alle hennes melodiske og lyriske trekk til uttrykk. Trioen har hittil utgitt to plater. Om den siste, Andiando el Tiempo, skriver Johan Hauknes på nettstedet salt peanuts*: «Etter at Keith Jarrets Standard-trio er historie er dette det aller fremste av intuitiv kommunikasjon og felles skaping av musikk vi har i internasjonal jazz på dette nivået i dag».

Carla Bley (piano, komp.), Steve Swallow (bass), Andy Sheppard (sax)

Viktig info:

Dørene åpner kl. 16:00. Konsertstart kl. 17:00. Fri aldersgrense.