UTSOLGT!
torsdag 07.07.22
Sølvsalen

Cæcilie Norby / Lars Danielsson / Ulf Wakenius

En jazzkunstner med vidåpne vinduer mot en mangfoldig musikkverden. Noen vinduer vender mot pop og rock, noen mot afrikansk musikk og noen mot klassisk musikk. Resultatet er personlig og helstøpt vokalkunst!

Konsertstart: 17:00 Pris enkeltbillett: 370,-

Som datter av en operasanger og en klassisk komponist var Cæcilie Norbys oppvekst fylt av musikk. Som tenåring vendte hun ryggen til en musikalsk karriere, men sier selv at «da valgte musikken meg». Hun ble først bergtatt av jazzen, så kom interessen for pop og rock. Hun ser først og fremst etter den gode melodien i allslags musikk. Derfor ble hun også fascinert av mye klassisk musikk, særlig impresjonister som Maurice Ravel. Cæcilie Norby var den første skandinaviske musiker som fikk platekontrakt med det prestisjetunge Blue Note, og det var sterkt medvirkende til at hun fikk vid internasjonal anerkjennelse. 

Cæcilie Norby har med seg to musikere til konserten på Kongsberg. Lars Danielsson spiller bass og cello. Han også hører hjemme i den europeiske eliten med haugevis av plater og spennende prosjekter i bagasjen. Her hjemme kjenner vi ham fra samarbeid med musikere som Jon Christensen og Bugge Wesseltoft.

Ekteparet Norby / Danielsson tar med seg en musikervenn til Kongsberg. Gitaristen Ulf Wakenius er jo kjent for de fleste. Han har en fryktinngydende CV, der han kan føre opp samarbeid med en rekke internasjonale størrelser – som Oscar Peterson, Pat Metheny og Randy Brecker. Han har også spilt mye i Norge, bl.a. med Hot Club de Norvège og Vertavokvartetten.

Cæcilie Norby: Vokal
Lars Danielsson: Bass og cello
Ulf Wakenius: Gitar

Konsertstart: 17:00
Dørene åpnes: 16:00

OBS! Denne konserten har blitt flyttet fra Argus til Sølvsalen. 

Andre artister

Kirketorget
Onsdag 3. juli / Kl: 11:00

GAVEKORT – KONGSBERG JAZZFESTIVAL

Kongsberg kirke
Torsdag 4. juli / Kl: 17:00

HORTA: Elias Akselsen/ Stian Carstensen/ Ola Kvernberg

Energimølla
Fredag 5. juli / Kl: 19:00

Veslemøy Narvesen

Energimølla
Onsdag 3. juli / Kl: 21:00

Gard Nilssen Acoustic Unity + Emmeluth & Møster

Kongsberg Musikkteater
Torsdag 4. juli / Kl: 21:00

John Scofield & Dave Holland Duo

Christians kjeller
Onsdag 5. juli / Kl: 20:30

Amund Maarud Trio