03.07.2020 KL.2100
Argus Grand Hotell
KR. 350,-

Cæcilie Norby

En jazzkunstner med vidåpne vinduer mot en mangfoldig musikkverden. Noen vinduer vender mot pop og rock, noen mot afrikansk musikk og noen mot klassisk musikk. Resultatet er personlig og helstøpt vokalkunst!

Som datter av en operasanger og en klassisk komponist var Cæcilie Norbys oppvekst fylt av musikk. Som tenåring vendte hun ryggen til en musikalsk karriere, men sier selv at «da valgte musikken meg». Hun ble først bergtatt av jazzen, så kom interessen for pop og rock. Hun ser først og fremst etter den gode melodien i allslags musikk. Derfor ble hun også fascinert av mye klassisk musikk, særlig impresjonister som Maurice Ravel. Cæcilie Norby var den første skandinaviske musiker som fikk platekontrakt med det prestisjetunge Blue Note, og det var sterkt medvirkende til at hun fikk vid internasjonal anerkjennelse. 

Cæcilie Norby har med seg to musikere til konserten på Kongsberg. Lars Danielsson spiller bass og cello. Han også hører hjemme i den europeiske eliten med haugevis av plater og spennende prosjekter i bagasjen. Her hjemme kjenner vi ham fra samarbeid med musikere som Jon Christensen og Bugge Wesseltoft.

Ekteparet Norby / Danielsson tar med seg en musikervenn til Kongsberg. Gitaristen Ulf Wakenius er jo kjent for de fleste. Han har en fryktinngydende CV, der han kan føre opp samarbeid med en rekke internasjonale størrelser – som Oscar Peterson, Pat Metheny og Randy Brecker. Han har også spilt mye i Norge, bl.a. med Hot Club de Norvège og Vertavokvartetten.

 

Cæcilie Norby: Vokal
Lars Danielsson: Bass og cello
Ulf Wakenius: Gitar

JAZZ IS MORE // ARTISTER

SJEKK UT VÅRE ANDRE ARTISTER

Last ned årets festival-app!

Lag ditt eget festivalprogram, hør på musikken, lagre dine favoritter og sikre deg billetter til dine favorittkonserter.

Om du har fjordårets app trenger du kun å oppdatere til 2019-versjonen!

Klikk her for å laste ned til iPhone, eller her for å laste ned Android-versjonen.

JAZZ IS MORE // SPONSORER

VÅRE SPONSORER

1.-4. JULI 2020
JAZZ IS MORE //

NYHETSBREV

Ved å registrere deg godtar du at vi kontakter deg på epost. Eposten din blir kun benyttet ifm. Kongsberg Jazzfestival.