03.07.2015 KL.22.30
Gamle Kongsberg kino
KR. Kr 415 (inkl. bill. avg.),-

Brad Mehldau Trio

En av verdens ledende jazzpianister inntar Kongsberg kino med sin bejublede trio. 

Siden 1990-tallet har amerikanske Brad Mehldau vært en sentral skikkelse på den internasjonale jazzscenen. Den kritikerroste pianisten har i løpet av sin svært aktive karriere gitt ut en rekke plater i både solo- og trioformat, i tillegg til å ha medvirket i flerfoldige samarbeidsprosjekter. Gjennom hyppig turnévirksomhet over hele verden har han opparbeidet seg et stort og bredt publikum, også langt utenfor jazzkretser.

Brad Mehldau spiller musikk som treffer både innbitte indierockere og dedikerte jazzlyttere, mye fordi han er influert av musikk innen pop- og rocksjangrene. Han er like kjent for gnistrende og unike versjoner av Radiohead- og Beatles-låter, som klassiske jazzstandardlåter og egne komposisjoner. Pianospillet kjennetegnes av både spontanitet og struktur, og musikken framstår energisk og lyrisk på samme tid.

Dette har gjort Brad Mehldau til et av de største navnene innen moderne jazz i dag.

Brad Mehldau kan høres med ulike konstellasjoner, og han har samarbeidet med størrelser som blant annet Pat Metheny og den klassiske sopranen Anne Sofie von Otter. Til Kongsberg jazzfestival kommer han med et band som består av Larry Grenadier på bass og Jeff Ballard på trommer – en trio som har høstet lovord for sine plateutgivelser og konserter verden over.

Triojazz for både hodet og hjertet!

Brad Mehldau trio består av:

Brad Mehldau – piano
Larry Grenadier – bass
Jeff Ballard – trommer

www.bradmehldau.com

JAZZ IS MORE // ARTISTER

SJEKK UT VÅRE ANDRE ARTISTER

JAZZ IS MORE // SPONSORER

VÅRE GODE SAMARBEIDSPARTNERE

JAZZ IS MORE //

NYHETSBREV

Ved å registrere deg godtar du at vi kontakter deg på epost. Eposten din blir kun benyttet ifm. Kongsberg Jazzfestival.