lørdag 08.07.23
Kongsberg Musikkteater

Brad Mehldau Trio

Vi tør hevde at dette er planetens beste pianotrio akkurat nå!

Konsertstart: 21:30 Pris enkeltbillett: 490,-

Blant de mange dyktige stjernejazzmusikere er det bare noen få som når ut over det dedikerte jazzpublikummet og får en posisjon hos musikkelskere med de forskjelligste preferanser. Pianisten og komponisten Brad Mehldau har definitivt nådd ut til et stort og mangfoldig publikum. Nå kommer han med sin trio til Kongsberg Jazzfestival.

Brad Mehldau slo for alvor igjennom på 1990-tallet, først som medlem av Joshua Redman Quartet, deretter med en serie plater som alle bar navnet «The Art of the Trio». Svært pretensiøse albumtitler, selvfølgelig, men det viste seg fort at Mehldau hadde full dekning for dem. Han ble raskt den nye, store pianisten med en stadig voksende lytterskare. I tillegg til suksessen med trioen har han også hatt fruktbare samarbeid med andre store musikkunstnere, som Pat Metheny, Joshua Redman, John Scofield og Anne Sofie von Otter.

Brad Mehldau har vidåpne sanser for mange slags musikk. I tillegg til å spille sine egne komposisjoner, dykker han ofte inn i den rike låtfloraen hos The Beatles, Cole Porter, Paul Simon og Radiohead. Han har også skrevet to større symfoniske verker, og vi merker også impulser fra klassisk musikk i spillet hans. Særlig kjenner vi igjen klassisk romantisk musikk. Når han også trivs i noe av popmusikkens mer forførende landskap, blir konsertene hans en usedvanlig attraktiv legering av hardtswingende jazz, bølgende ballader og sviende vakker lyrikk. Vi tør påstå at dette antakelig er planetens alle beste pianotrio akkurat nå – møt opp på Musikkteatret og gjør deg opp din egen mening! 

Brad Mehldau – piano
Larry Grenadier – bass
Jeff Ballard – trommer

Dørene åpner kl. 20:30
Konsertstart kl. 21:30

Andre artister

Jazzboksen
Lørdag 6. juli / Kl: 12:00

Jazzprat lørdag

Gratis
Jazzboksen
Fredag 5. juli / Kl: 12:00

Jazzprat fredag

Gratis
Jazzboksen
Torsdag 4. juli / Kl: 12:00

Jazzprat torsdag

Gratis
Jazzboksen
Onsdag 3. juli / Kl: 14:00

Jazzprat onsdag

Gratis
Bilde av Fieh
Energimølla
Fredag 5. juli / Kl: 23:59

Fieh

Steinhuset
Onsdag 3. juli

Jubileumsplakat