NO

  /  

ENG
Kongsberg Jazzfestival. Hvert år i uke 27.
4.-7. juli 2018

Konsertinfo

03.07.2015
19:00
Energimølla
300
Foto: Freddy Wike

Bjørn Alterhaug Quintet

For 58 år siden bestemte en 12-årig Bjørn Alterhaug seg for å bytte ut gitaren med brorens kontrabass. Det ble starten på en lang og fruktbar karriere i norsk jazzliv. Ikke bare har han bidratt som musiker til utallige jazzprosjekter, han har markert seg internasjonalt som musikkforsker, og ikke minst – som en av ildsjelene ved jazzlinja i Trondheim.

Blant alle dem han har spilt med, kan nevnes internasjonale storheter som Clark Terry, Lee Konitz, Joe Henderson og Chet Baker, i tillegg til utallige norske samarbeidspartnere. Fire av dem skal vi møte på årets festival i det topplaget som rett og slett heter Bjørn Alterhaug Quintet.

Musikalsk har han røttene sine i bopjazzen, men med et svært åpent øre for eksperimentering og nytolkning. Ja, 70-årsjubilanten er like kreativ og musikalsk nysgjerrig i dag som han har vært hele sitt musikerliv. Dette merkes tydelig i låtvalget til kvintetten. Her er det lederens egne komposisjoner, folkemusikk og jazzstandarder i skjønn forening. Alt presentert slik at kritikerne jubler: «Bedre klubbjazz kan jeg vanskelig forestille meg at det ble spilt noen sted i verden akkurat da» (Terje Mosnes, Dagbladet).

Og vi er ikke et øyeblikk i tvil: Dette vil garantert også gjelde når de fem inntar scenen på årets kongsbergfestival! 

Bjørn Alterhaug Quintet består av:

John Pål Inderberg – baritonsaksofon
Frode Nymo – altsaksofon
Vigleik Storaas – piano
Erik Nylander – trommer
Bjørn Alterhaug – kontrabass