fredag 05.07.24
Energimølla

Billy Cobham’s Time Machine – UTSOLGT

Billy Cobham har i årevis stått fram som alle fusiontrommisers forbilde. 50 år etter sin første konsert her i 1974 kommer han tilbake til Kongsberg Jazzfestival med sitt nåværende prosjekt: Billy Cobham’s Time Machine.

Konsertstart: 14:00 Pris enkeltbillett: 490,-

Billy Cobham har i årevis stått fram som alle fusiontrommisers forbilde. Nå kommer han til Kongsberg Jazzfestival med sitt nåværende prosjekt: Billy Cobham’s Time Machine.

Jazz-fusiontrommisen Billy Cobham ble tidlig lagt merke til for sitt sjeldent sprudlende og kraftfulle trommespill. I 1969 etablerte han det velkjente jazz-rockbandet Dream med brødrene Brecker og John Abercrombie.

Suksessen med dette bandet førte han raskt til de helt sentrale musikalske konstellasjoner i tida omkring 1970: Miles Davis med platene Live-Evil, A Tribute to Jack Johnson og Bitches Brew og Mahavishnu Orchestra med The Inner Mounting Flame og Birds of Fire.

I 1973 spilte han inn sin første plate under eget navn – Spectrum. Den ble en umiddelbar suksess og ble et gjennombrudd for jazz-fusionmusikken hos et stort publikum. Den blir vanligvis sett på som en inspirerende og betydningsfull milepæl.

Over femti år etter Dream og Spectrum ønsker Cobham med sitt nåværende band, Billy Cobham’s Time Machine, å vende tilbake til denne musikken.  Cobham er tilbake, og kommer til å vise publikum at han fremdeles kan drive et band med snert og kraft og groovy rytmer.

Billy Cobham – drums
Rocco Zifarelli – guitar
Michael Mondesir – bass
Gary Husband – keyboards
Antonio Baldino – trumpet
Andrea Andreoli – trombone
Björn Arkö – saxophone

NB! Det er kombinert sitte- og ståplasser på konserten. Kom tidlig dersom du ønsker sitteplass.

Dørene åpner 13:30
Konsertstart 14:00

Andre artister

Jazzboksen
Lørdag 6. juli / Kl: 12:00

Jazzprat lørdag

Gratis
Jazzboksen
Fredag 5. juli / Kl: 12:00

Jazzprat fredag

Gratis
Jazzboksen
Torsdag 4. juli / Kl: 12:00

Jazzprat torsdag

Gratis
Jazzboksen
Onsdag 3. juli / Kl: 14:00

Jazzprat onsdag

Gratis
Bilde av Fieh
Energimølla
Fredag 5. juli / Kl: 23:59

Fieh

Steinhuset
Onsdag 3. juli

Jubileumsplakat