04.07.2014 KL.19:00
Kirketorget
KR. 490 + bill. avg.,-

Bernhoft + Jamie Cullum (Support: Knut Anders Sørum)

Jarle Bernhoft startet sin karriere som vokalist i rockebandet Span, men valgte etter bandets oppløsning i 2005 å skifte musikalsk territorium. Musikken han nå spiller er en herlig blanding av funk og soul, og i løpet av få år har han rukket å opparbeide seg en gedigen fanskare og bli kåret til Norges soulprins gang på gang på gang..

Tre år etter at han fikk sitt store gjennombrudd med Solidarity Breaks, det Spellemann-vinnende suksessalbumet som har solgt over en kvart million eksemplarer på verdensbasis, er Jarle Bernhoft tilbake med oppfølgeren Islander. På sitt tredje soloalbum henter Bernhoft inspirasjon fra blant annet svensk pop, Carole Kings intrikate folkrock og den banebrytende soulmusikken til Stevie Wonder og Sly Stone, selvfølgelig med særdeles melodiøst og fengende resultat. Første singel fra albumet, Come Around, ble sluppet nylig, og gikk rett inn på A-lista på P1.

På Kongsberg spiller Bernhoft solokonsert, men med en formidabel loop-teknikk klarer han helt alene å skape et lydbilde hvor det høres ut som minst ti dyktige musikere spiller etter beste evne.

Siden braksuksessen i 2003 med plata «Twentysomething» har Jamie Cullum tatt verden med storm. Med en Grammy, to Golden Globe, to BRIT Awards og en hel masse andre priser og nominasjoner i lomma regnes Jamie Cullum som tidenes mest suksessfulle britiske jazzartist. Han har skrevet musikk for West End i London, for BBC, og har turnert over hele verden.

I 2013 kom Cullums sjette album «Momentum» ut, og det er tydelig at han fremdeles kan både å sjarmere og imponere. Cullum har solgt over ti millioner plater på verdensbasis, og er med dette Storbritannias mestselgende jazzartist gjennom tidene. Han appellerer like mye til de som liker pop og rock som til jazzpublikummet, og omtales ofte som en moderne Frank Sinatra.

Det har gått 12 år siden Cullum, den gang et ungt stjerneskudd, tok løpefart og hoppet over flygelet før han leverte en knallkonsert under Kongsberg Jazzfestival i 2005. Siden den gang har han stått høyt opp på festivalpublikummets ønskeliste, og vi er stolte og glade for endelig å kunne melde at den drivende gode entertaineren igjen gjester Kongsbergjazz!

Support: Knut Anders Sørum

Knut Anders Sørum er klar for Kongsbergjazz med sitt 10-manns orkester. Et showband av dette kaliber har ikke Norge sett på mange år! Her serveres soul på norsk. Mannen med den store stemmen har i flere år skrevet helt ny soulmusikk, denne gangen på sitt morsmål, nemlig Totning.

Billetten gir adgang til en helaften på Kirketorget! Programmet på Kirketorget på fredagen er som følger:

18:30 – dørene åpner

19:00 – Knut Anders Sørum

20:00 – Bernhoft

22:00 – Jamie Cullum

JAZZ IS MORE // ARTISTER

SJEKK UT VÅRE ANDRE ARTISTER

JAZZ IS MORE // SPONSORER

VÅRE GODE SAMARBEIDSPARTNERE

JAZZ IS MORE //

NYHETSBREV

Ved å registrere deg godtar du at vi kontakter deg på epost. Eposten din blir kun benyttet ifm. Kongsberg Jazzfestival.