UTSOLGT!
fredag 08.07.16
Christians kjeller

Poesioasen: Bergman & Brennhaug

Konsertstart: 15:00 Pris enkeltbillett: 350,-

For mange er hun bare sangen «Politiken». For andre er Marie Bergman en av Sveriges største kunstnere. På Kongsberg Jazzfestival spiller hun med den nordnorske gullstrupen Sigrid Brennhaug.

Nå er det over ti år siden Sigrid og Marie møttes for første gang. Det var etter Maries konsert i Drammens Teater Sigrid tok kontakt med den svenske stjerna og nynnet et par av hennes sanger. Marie Bergman likte det hun hørte, og kort tid etter var Sigrid på besøk hos henne i Stockholm.

Herre Je och vid alla gudinnor – vilken songerske hon är, utbrøt Marie Bergman da hun hørte Sigrid for første gang. Gudebenådad! Värkligen skitbra!

Meningen var at besøket skulle brukes til sangtimer og inspirasjon, men jentene fant tonen. Det ble i stede øving, som resulterte i prosjektet Bergman & Brennhaug og landsomfattende turneer. To generasjoner som møtes i én stemmefest.

 

Marie Bergman står for kvalitet

Med sin personlighet, dynamiske sang og gitarspill står Marie Bergman for svensk kvalitet. Enhver platesamling bør inneholde minst én Marie Bergman-skive! Allerede som 14-åring opptrådte hun på «Storken» i Stockholm sammen med Cornelis Vreeswijk. Etter 12 plater kastet hun seg over jazzen, og turnerte bl.a. med Danmarks Radios Storband. Hennes tolkninger av Bellman og Evert Taube er suveren, og i en rekke av sine intelligente viser og sanger demonstrerer hun sin enorme stemme.

Marie Bergman har en imponerende merittliste i bagasjen. Hun har gitt ut 18 album, tolv med eget matriale. Det siste i 2014: Den mãnnskliga faktorn. Hun er utnevnt av Dagens Nyheter i Sverige til urmor av Skandinavias singer/songwriters, musiker, strålende gitarist, professor og inpirasjon for et stort antall sangere. Hun har i mange år vært en av Skaninavias mest personlige og tydlige stemmer med en kraft og nærhet. Med sin sterke og personlige stemme utstråler Marie tidløshet og livskraft.

Hun startet sin karriere på viseklubber på 60-tallet under bl.a. Fred Åkerstrõms og Cornelis Vreeswijks vinger. Hun har vunnet den svenske melodifestivalen 3 ganger og har vunnet en rekke priser for sitt virke.Bergman holder ofte seminarer og underviser bl.a. på Musikkskolene i København og Paris.

Sigrid Brennhaug, den nordnorske gullstrupen

Sigrid Brennhaug, bosatt på Hemnesberget har lenge vært på den norske musikkscenen. Hun har samarbeidet med en rekke artister og har blant annet som vokalist i souljazzbandet the Real Thing og i 2007 var Sigrid aktuell i forestillingen «Laidies Night» på Edderkoppen teatewr sammen med Trine Rein, Thorild Sivertsen, Marianne Hansen og Jørn Hoel. Sigrid jobbet som heltidsmusiker i mange år, hun er utdannet adjunkt og jobber i dag som lærer på musikkskolen i Hemnes og som deltids musiker med hele Norge som nedslagsfelt. Sigrid har en stemmeprakt og en formidlingevne som er unik. Hun har et stort publikum som vet å sette pris på henne.

Dette er en reunion mellom to store kvinnelige vokalister , et samarbeid som startet i 2002. Samarbeidet kom til av en ren tilfeldighet der Brennhaug kom i kontakt med Bergman etter en solokonsert Bergman hadde i Drammen Teater. Møtet resulterte i at Brennhaug fikk sangtimer hos den svenske sangstjernen og sammen gjorde de to lange turneer i 2003 og 2004, fra Bergen i Vest til Svalbard i Nord.
 Dette er en musikalsk gjenforening der vi kan garantere en stor konsertopplevelse med to av Skandinavias største kvinnelige vokalister

6 – Ranablad: Festforestilling uten like

6 – Helgeland Arbeiderblad: Sammen er de fyr og flamme. Opptakten var i alle fall enorm. Konserten med Sigrid Brennhaug og Marie Bergman vil bli husket som noe av det aller største. I alle fall sier flere det til meg at de aldri har opplevd noe liknende. 

6 – Varden: Jenter med sjel og enrgi!

6 – Romsdals Budstikke: Briljant vokalduo.

6 – Romerikes Blad: Svensk-Norsk sangfyrverkri

6 – Tidens Krav: «Skitbra» på Dødeladen

6 – Drammens Tidende: Den største vokale prestasjonen jeg har opplevd 

5 – Gudbrandsdølen Dagningen: Bergmans rustne melodisøse stemme og Brennhaugs saftige rå passet perfekt til hverandre.

5 – Kragerøavisa: Gjennomført musikalsk, naturlig koreografert og så variert at alle trives og underholdes.

5 – Meløyavisa: Søstersjeler. De utfordrer hverandre på scenen til en musikalsk lek som går rett hjem hos publikum.

 5 – Fremover: Sterk kombinasjon av svensk-norsk stemmekraft

 5 – Lofotposten: Musikalsk glede.

5 – Tønsbergs Blad: Marie Bergmann og Sigrid Brennhaug holdt et forrykende og utrolig intenst show.

 

In English:

For many, she’s known for the song «Politiken», for others, Marie Bergman is one of Sweden’s greatest artists. At Kongsberg Jazzfestival, she plays with the Norwegian singer Sigrid Brennhaug.

It’s now over ten years ago since Sigrid and Marie first met. It was after Marie’s concert in Drammen Theatre that Sigrid made contact with the Swedish star, shortly after Sigrid visited her in Stockholm. The intention was that the visit would be used for singing lessons and inspiration, but the girls matched well and resulted in the project Bergman & Brennhaug and nationwide tours.

Andre artister

Jazzboksen
Lørdag 6. juli / Kl: 12:00

Jazzprat lørdag

Gratis
Jazzboksen
Fredag 5. juli / Kl: 12:00

Jazzprat fredag

Gratis
Jazzboksen
Torsdag 4. juli / Kl: 12:00

Jazzprat torsdag

Gratis
Jazzboksen
Onsdag 3. juli / Kl: 14:00

Jazzprat onsdag

Gratis
Bilde av Fieh
Energimølla
Fredag 5. juli / Kl: 23:59

Fieh

Steinhuset
Onsdag 3. juli

Jubileumsplakat