onsdag 04.07.18
Barnivalparken

Barnivalen onsdag

Barnivalen er Kongsberg Jazzfestivals egen barnefestival som foregår hver dag i Magasinparken. På programmet står konserter, workshops og mange morsomme aktiviteter for barn i alle aldre. 

Konsertstart: 11:00 Pris enkeltbillett: 150/100,-

På Barnivalen onsdag kan du oppleve: 

Jazzparade

Avgang utenfor Tinius Olsen Videregående Skole kl 15:30.

Jazzparaden markerer startskuddet for Kongsberg Jazzfestival, og vi vil i år gå fra Tinius Olsen Videregående Skole til Kirketorget. Her blir det liv og røre, musikk, dans og moro! Møt opp i god tid og få ansiktsmaling i Barnivalparken eller utenfor Tinius Olsen Videregående Skole av våre flinke funksjonærer. På Kirketorget får vi være med på festivalens offisielle åpning, og se dansere og musikere fra årets workshops opptre.

Shana og Anders kl. 13:00

Anders og Shana er klare for sommerens Barnival, med kofferten full av instrumenter og sprell! De gleder seg til å tulle, spille, synge og danse med alle festivalglade barn som har lyst til å være med. Ses på Barnivalen!

Vokalworkshop med Sigrid Kl. 12:15

Bli med inn i en verden av lyder! Hva gjør at vi lager lyd, og hvordan kan vi skape musikk sammen, i nuet? Sigrid Strand Stiberg har en bachelorgrad i musikkvitenskap fra Universitet i Oslo, og har sunget i vokalensemblet Oslo 14 i flere år. Vi drar inn i dyrenes verden på oppdagelsesferd! Kanskje vi møter på noen elefanter eller løver på veien?

MiniKonsert: Sanctus Kl. 11:30

Bandet Sanctus består av Julie Berg, Oskar Nybø, Lasse Kjellemo, Aleksander Fortun, Eivind Molland, Sander Weum, Christoffer Evju og Andreas Slaatsveen. Etter å ha møtt hverandre gjennom St. Hallvard VGs har de nå spilt sammen i 3 år. I forskjellige sammenhenger har de spilt på scener som Drammens Teater og Union Scene. De kom til St. Hallvard med forskjellige bakgrunner; noen mest klassisk opplærte, andre hardrock inspirerte, men gjennom samspill og nye impulser har de samlet seg om en ting: Jazz! 

Brageteatret: Teaterkomiteen Kl. 12:30 og 14:00

-forestillingen der Barnival-publikummet er med å bestemme historien!

Kommer det 800 løver ned fra taket? Lukter monsteret spy eller promp? Får helten lasersyn eller rosa hår? Eller skjer det noe helt annet? Du bestemmer!

Alle historier har blitt til en gang. Noen har tenkt på hva hovedpersonen driver med, hvilke valg den slemme skurken tar og om fortellingen ender godt eller dårlig. Noen må ta valgene slik at spennende ting kan skje. Å lage en historie handler nemlig mest om å ta valg – stjele flyet eller ikke, kysse gutten eller ikke, gjemme seg eller ikke, rekke opp hånda eller ikke. Teaterkomiteen er en improvisert forestilling der publikum på forskjellig vis er med og påvirker handlingen. Passer for alle fra 5 år.

Lydsafari Kl. 13:45 og 15:15

Bli med musikerne Simen og Mikkel på lydsafari! Her kan du få prøve ulike instrumenter, synge og ha det gøy med musikk. Passer for barn i alle aldre.

Kyllingen som ikke kunne synge Kl. 14:30

Trioen Lekerommet møttes på jazzlinjen ved Griegakademiet og skrev konserten til Festspillene i Bergen i 2014. Handlingen er om en fisefin kylling som er lei av det skitne livet på bondegården, og drømmer om å en dag få bo på selveste slottet. Dette vil den få til ved å smelte kongens hjerte med vakker sang. Problemet er at kyllingen ikke kan synge. I løpet av forestillingen treffer vi mange rare dyr som forhåpentligvis kan hjelpe kyllingen, blant annet en forelska rev, et selvopptatt ekorn, salsadansende kuer og mange flere. Barn og voksne får alle være med å danse og synge for å hjelpe kyllingen på sin klassereise.

Lekerommet står bak forestillingen. De består av: Karoline Wallace (vokal, ukulele, synth), Håvard Funderud (trombone, piano), 
Petter Asbjørnsen (kontrabass)

Drivhuset workshop Kl. 11:00-16:00

Drivhuset musikkverksted presenterer et musikkverkstedstelt der deltakerne kan utfolde seg på tre ulike instrumentgrupper med hver sin instruktør og også være med når alle smågruppene spiller sammen som et stort band. Kom og prøv elektro, slagverk, og streng med Isak Anderssen, Ulrik Ibsen Thorsrud og Jon Halvor Bjørnseth!

 

Andre artister

Kongsberg kirke
Søndag 30. juni / Kl: 19:00

Kongsberg Storband og Anne-Carolyn Schlüter: Duke Ellington’s Sacred Concert

Privat Bar
Fredag 5. juli / Kl: 16:00

Ved porten til stillhetens skog: Et møte med Stian Carstensen og Lars Elling

Bildet er av 1624
Privat Bar
Torsdag 4. juli / Kl: 20:00

1624

Dette er et bilde av Swing'it
Privat Bar
Lørdag 6. juli / Kl: 16:00

Swing’it

Smeltehytta
Lørdag 6. juli / Kl: 14:30

Avanthagen: Marlies Debacker + Inga Stenøien + Moberg/Lien

Bildet er av Mall Girl
Privat Bar
Onsdag 3. juli / Kl: 22:30

Mall Girl