lørdag 07.07.18
Barnivalparken

Barnivalen lørdag

Barnivalen er Kongsberg Jazzfestivals egen barnefestival som foregår hver dag i Magasinparken. På programmet står konserter, workshops og mange morsomme aktiviteter for barn i alle aldre.

Konsertstart: 11:00 Pris enkeltbillett: 150/100,-

Dina Kl. 11:30

Dere kjenner henne kanskje igjen fra MGPjr og NRK Super? Hun er et fyrverkeri på scena, formidler med en flott stemme og dans, og er ei jente med engasjement for andre! Hennes siste låt er «Du bestemmer selv» som du kanskje har sett på NRK Super?

Filmvisning på Krona Kino (8+) Kl. 12:00

Krona Kino Jacob -Gratis inngang // Fire flotte filmer for større barn!

  • SYKKELFUGL

Regi: Kari Kyve-Skaug, Odveig Klyve // Produksjon: Nuten Film AS // Norge 2018, 15 min. // Drama.

Zahra er en helt vanlig jente. Tilfeldigvis kommer hun fra Afghanistan og bor nå med familien sin på et asylmottak i Norge. Zahra bestemmer seg for å gå for drømmen sin – hun bestemmer seg for å fly. På sin egen måte. En film om å balansere mellom to kulturer og aldri gi opp drømmen sin.

  • WANDA LØPER

Regi: Denise Hauser // Produksjon: Klipp & Lim AS // Norge 2018, 13 min. // Animasjon

Wanda er ei sprek jente. Hun liker å løpe. Det er bra, fordi hun blir mobbet på skolen, har det ikke så greit hjemme og de eneste vennene hennes er fantasivenner. Løpingen gjør Wanda sterk. En dag står hun opp for seg selv og mye forandrer seg.

  • MYRHULL

Regi: Torfinn Iversen // Produksjon: EdelZek AS // Norge 2018, 13 min. // Drama

Jenny og Ingrid skal på camping tur sammen. De er egentlig ikke så gode venninner, men foreldrene deres ønsker at de skal være det. Da faren til Jenny må gå tilbake til bilen for å hente noe, kommer jentene opp i en litt farlig og vanskelig situasjon . En film om å tøye grenser og det å «gå over streken», men la det gode seire tilslutt.

  • THEODORS MAGISKE UNIVERS

Regi: Jim Hansen // Produksjon: Fabelfjord AS // Drama/animasjon, // Norge 2017, 17 min.

Søskenparet Theodor og Vilja rømmer fra stedets lokale bølle. De søker tilflukt hos den rare kunstneren, som bor i det lille gule huset nederst i veien. Inni huset skjer det magiske ting! Kunstneren kan trylle med penselen! Theodor og Vilja får en god ide. Denne inkluderer en stor og grusom og helt levende tegnedinosaur. Som plutselig rømmer ut av huset. Og utenfor døra står bølla. Dinosaueren er sulten.

Filmvisning på Krona Kino (3+) Kl. 12:15

Krona Kino Oksen // Passer fra 3 år – gratis inngang

JAZZOO – FESTEN

Regi: Adam Marko Nord// Musikk: Oddjob // Sverige 2017, 30 min.

I en lysning i skogen har alle jordens dyr samlet seg til en heidundrende musikalsk fest.  Her er det rovdyr og planteetere om hverandre! Nattergalen henter elefanten og apene, kenguruen og koalaen og de andre dyrene. Koalaen vil hoppe som en kenguru, isbjørnen får hjelp til å finne veien hjem av blåhvalen og flodhesten klarer å rømme fra dyrehagen.

Humoristisk tegnefilm for de minste, med fantastisk musikk av Oddjob, med blant andre Goran Kajfes.

Lydsafari Kl. 12:15 og 15:15

Bli med musikerne Simen og Mikkel på lydsafari! Her kan du få prøve ulike instrumenter, synge og ha det gøy med musikk. Passer for barn i alle aldre.

Brageteatret: Lang, Lang borte Kl. 12:30 og 14:00

-en akkurat passe skummel teaterforestilling

Med inspirasjon hentet fra Theodor Kittelsens tegninger inviterer Brageteatret til en eventyrlig forestilling under Barnivalen. «Langt, langt borte» bygger på Kittelsens mest kjente motiv, Nøkken. Men også forskjellige skogstroll og andre vesener får være med i denne musikalske forestillingen. Vandreren Kristine Haugland og Spilleren Joseph Angyal har med en magisk verden gjemt i sekken sin, og et instrument som ingen har sett før! Passer for alle fra 3 år.

Dr Kay og Hans intergalaktiske toneforskere Kl. 13:00

Dr. Kay & Hans Intergalaktiske Toneforskere er på søken etter ren musikkglede, en glede de vil dele med alle i universet! Toneforskerne er ikledd utenomjordiske kostymer og har lært seg all slags musikk, fra 20-talls jazz til vakker fløytemusikk fra regnskogen. De kan til og med spille musikk fra fremtiden. Bandet består av profilerte norske jazzmusikere. Barna får være med å danse og blir invitert til å dirigere bandet. I løpet av forestillingen dukker det kanskje opp en saksofonspillende flodhest!

Vokalworkshop med Sigrid Kl. 13:45

Bli med inn i en verden av lyder! Hva gjør at vi lager lyd, og hvordan kan vi skape musikk sammen, i nuet? Sigrid Strand Stiberg har en bachelorgrad i musikkvitenskap fra Universitet i Oslo, og har sunget i vokalensemblet Oslo 14 i flere år. Fra teltet vårt i Barnivalparken reiser vi til verdens storbyer og gjenskaper lydene vi finner der. Kanskje klarer vi å lage vårt helt eget musikalske land?

Swing’it Spiller Disney Kl. 14:30

Liker du Disney? Liker du jazz? Da er dette det perfekte showet for deg! 
 
Swing’it Dixieband serverer kjente og kjære Disney-låter forkledd i dixieland og swing og serverer et artig show for både unge og gamle. Med over 200 000 views på Youtube har Disney-låtene deres slått an over hele verden, og nylig har de også gjort Disney-cover på Norske Talenter, der de nådde helt til semifinalen!
 
Dette er et helt annerledes band som du ikke bør gå glipp av!

Drivhuset Workshop Kl. 11:00-16:00

Drivhuset musikkverksted presenterer et musikkverkstedstelt der deltakerne kan utfolde seg på tre ulike instrumentgrupper med hver sin instruktør og også være med når alle smågruppene spiller sammen som et stort band. Kom og prøv elektro, slagverk, og stræng med Isak Anderssen, Ulrik Ibsen Thorsrud og Jon Halvor Bjørnseth!

Andre artister

Skavangertun sykehjem
Torsdag 4. juli / Kl: 12:00

Gulljazz 2024

Gratis
Kongsberg kirke
Søndag 30. juni / Kl: 19:00

Kongsberg Storband og Anne-Carolyn Schlüter: Duke Ellington’s Sacred Concert

Privat Bar
Fredag 5. juli / Kl: 16:00

Ved porten til stillhetens skog: Et møte med Stian Carstensen og Lars Elling

Bildet er av 1624
Privat Bar
Torsdag 4. juli / Kl: 20:00

1624

Dette er et bilde av Swing'it
Privat Bar
Lørdag 6. juli / Kl: 16:00

Swing’it

Smeltehytta
Lørdag 6. juli / Kl: 14:30

Avanthagen: Marlies Debacker + Inga Stenøien + Moberg/Lien