Barnivalen Fredag @ Kvarten
Monsterjazz // kl. 11:30 på hovedscenen
Monsterjazz var bestillingsverk til Moldejazz2014. Der skapte kvintetten 2 fri-form konsertar med – og for små og store jazzmonster, med tekst-innslag frå Seglems to poesi-samlingar og sine forfatta historiar for barn. Konserten har ei open form, der ei tenkt energilinje som musikarane navigerer etter styrer progresjonen og musikken. Improvisasjon i ordet si rette tyding. I botn ligg gjennomarbeida grunn-element kanskje først og fremst klangleg, men også melodisk, rytmisk og harmonisk. Byggesteinar som ligg der som utgangspunkt for å bli kasta inn – brukt i konserten. Karl Seglem utfordrar seg sjølv, sine medmusikarar og eit lyttande publikum, som også får høve til å delta – og forma konserten. Og ingen veit, når, korleis og på kva måte. I hovudsak vil konserten vera instrumental (ingen song-tekstar), men med ord og tekst-innslag i ei eller annan form – som også skal improviserast fram der og då. Tegnaren Gunvor Rasmussen medvirkar med si «stemme» i heilskapen ved at ho skal tegna tegningar undervegs – med blekk og akvarell som er hennar instrument, Tegningane blir vist på skjerm, projisert. Og: ho skal tegna MONSTER av alle slag, inspirert av det som blir skapt der og då – som ei forlenging av lyden, klangen og interaksjonen mellom scene og sal.
Medvirkende: Karl Seglem (t.sax, bukkehorn, antilopehorn, tekst), Christoph Stiefel (preparert piano), Jullie Hjetland Jensen (stemme, loops), Trygve Waldemar Fiske (bass), Kåre Opheim (trommer, perk), og Gunvor Rasmussen (blekk og akvarellfargar)
GeoQuiz Kahoot med Norsk Bergverksmuseum // kl. 12:00, 13:00 og 15:00 møt opp ved aktivitetsteltet til Norsk Bergverksmuseum
Bli med på Kahoot sammen med GeoLab Norsk Bergverksmuseum med mulighet til å vinne masse fine premier! Etter det kan du prøve ut en av de andre morsomme aktivitetene de har med seg til oss: Mal en dinosaur i gips – Smykkeverksted, lag ditt eget smykke – Lab, test ut forskjellige eksperimenter. Lær om stein magnetisme, universet og kjemi – Dekorer din egen fantasiplanet.
Turnering med Sebastian Stavland // fortløpende turneringer hele dagen!
I 2018 ble Sebastian Stavland en av de mest profilerte Fortnite spilleren i Norge. I vår har han jobbet med flere kjendiser for å fremme esport, og samle inn penger til Kreftforeningen. Nå kommer han til oss for å spille turneringer med og imot dere -hvem vet kanskje noen faktisk klarer å gå av med seieren mot selveste Sebastian Stavland!
Det blir turneringer fortløpende hele dagen og det er premier i vente til vinnerne! Alle er velkomne, erfarne og uerfarne spillere, og vi oppfordrer soleklart mamma og pappa til å prøve seg.
Lydsafari // kl. 12:15, 13:45 og 15:15 i Verkstedteltet
Bli med på lydsafari! Her kan du få prøve ulike instrumenter, synge og ha det gøy med musikk. Passer for barn i alle aldre.
Teaterkomiteen // kl. 12:30 og 14:00 i Teaterteltet
-forestillingen der Barnival-publikummet er med å bestemme historien!
Kommer det 800 løver ned fra taket? Lukter monsteret spy eller promp? Får helten lasersyn eller rosa hår? Eller skjer det noe helt annet? Du bestemmer!
Alle historier har blitt til en gang. Noen har tenkt påhva hovedpersonen driver med, hvilke valg den slemme skurken tar og om fortellingen ender godt eller dårlig. Noen må ta valgene slik at spennende ting kan skje. Å lage en historie handler nemlig mest om å ta valg – stjele flyet eller ikke, kysse gutten eller ikke, gjemme seg eller ikke, rekke opp hånda eller ikke. Teaterkomiteen er en improvisert forestilling der publikum på forskjellig vis er med og påvirker handlingen. Passer for alle fra 5 år.
Tusmørke:Bydyra // kl. 13:00 på hovedscenen
Det er lite som varmer mer i samtidskulden enn at Tusmørke har laget en positiv progrock-musikal for barn. De er allerede et av landets beste og mest underholdende «rockband», og med «Bydyra» klarer de, med barn som medutøvere, å ta sine fantasiuniverser fra langt nedi myra og ut i asfaltjungelen. Audun Vinger, Dagens næringsliv.
Tre venner våkner og oppdager at huset deres er i tusen flis! Treet de bor i blir hugget ned av menneskene, så dyra flytter til byen. Det er ikke så lett å finne seg til rette, og dyra oppdager at de ikke er de eneste husløse i menneskenes verden. Dyra tilpasser seg og finner seg et nytt hjem i parker og bakgårder. Det viser seg at menneskenes by, plassert oppå naturen, ikke er trygg for naturens egne luner. Når vannet stiger og byens underjordiske elver kommer opp i dagen, er ikke betongen og asfalten så sterk som den ser ut.
Medvirkende: Benedikt Momrak (bass og vokal), Kristoffer Momrak (fløyte og vokal), Håkon Oftung (gitar og vokal), Martin Nordrum, Kneppen (trommer), og Helge Taksdal (lydtekniker)
Foto: Terje Skår
The Flying Seagull Project: Sirkus, trylling og gøy hele dagen!
The Flying Seagull Project består av musikere, skuespillere, klovner, tryllekunstnere, dansere, artister og alle slags mennesker som har mål til felles;
Å spre latter og glede til de som trenger det mest i verden. Så langt har vi besøkt over 130 000 barn på sykehus, barnehjem, spesialskoler, i slumområder og i flyktningeleire.
Vi mener at alle har rett til en barndom fylt av lek, latter og kjærlighet.
Vi mener at de som har det aller vanskeligst har rett til en pause der de bare kan være leke og le, og glemme hverdagen for et øyeblikk. Vi mener at latter forlenger livet, og at det aldri er for tidlig, for sent eller for alvorlig til å spre glede til de som er rundt oss.
The Flying Seagulls Norge gleder seg til å spre latter på Kongsberg Jazzfestival. Det vil bli en heidundrende mikstur av fantastiske forestillinger, storslagent sirkus, tullete trylling og artige aktiviteter. Vi kommer til å ha vårt eget lille område hvor ting vil foregå gjennom hele dagen. Dette passer alle i alderen 0-100 og det eneste vi er ute etter er latteren deres.
Inntektene fra Barnivalen vil gå direkte til høstens store prosjekt i Asia. The Flying Seagulls vil i løpet av 10 uker besøke barn og familier på flukt i Bangladesh, besøke barnehjem og institusjoner i India, samt familier som har mistet alt i naturkatastrofene i Nepal. Vi vil besøke mellom 10 og 15 tusen barn, og se minst like mange smil.
ISÀK // kl. 14:40 på hovedscenen
Ella Marie Hætta Isaksen og bandet ISÁK gjorde seg for alvor bemerket på den norske musikkscenen i 2018 – først da de hyllet Mari Boine på den direktesendte Spellemannprisen og siden i Stjernekamp på NRK, der Ella Marie gikk av med seieren.
Gjennom å blande tradisjonell joik, urbane synther og et tekstunivers som kombinerer både engelsk og samisk, flytter ISÁK grensene for det vi vanligvis definerer som popmusikk.
ISÁK består av vokalist Ella Marie Hætta Isaksen, produsent Daniel Eriksen (Alan Walker, The Wombats) og trommeslager Aleksander Kostopoulos (Mari Boine, Moddi, Adjagas, Pil & Bue).