lørdag 08.07.17
Smeltehytta

Avanthagen: Sissel Vera Pettersen & Terje Isungset / Mette Rasmussen / Lemur

Konsertstart: 14:30 Pris enkeltbillett: 350,-,-

For mange festivalgjester er Avanthagen på lørdag ettermiddag høydepunktet på Kongsberg Jazzfestival!

Kongsberg Jazzfestival har i mange år presentert en konsertseanse i Smeltehytta med merkelappen Avanthagen. Som navnet antyder, er det ikke akkurat mainstream som serveres her, men musikken er likevel svært attraktiv for et stadig voksende publikum. Årets program består av tre sekvenser, og hver enkelt av dem bør begeistre selv den mest blaserte festivalgjenger.

Med kvartetten Lemur beveger vi oss inn i en poetisk verden der kammermusikk, samtidsmusikk og kollektiv improvisasjon møtes. Resultatet er gjerne lavmælt intenst og ytterst lyrisk, der vide lydlandskaper balanseres mot enkeltstemmer. Lemur er en virkelig institusjon både i norsk og internasjonalt musikkliv.

Den danske, trondheimbosatte, saksofonisten Mette Rasmussen vil spille solo. Hennes intense og temperamentsfulle spill har vakt berettiget oppsikt. Hun har bragt et pludrende Øya-publikum til måpende taushet, og hun har hogd et fast tak i jazzlyttere av de mest forskjellige smaksretninger.

Sissel Vera Pettersen og Terje Isungset kom for noen måneder siden ut med plata «Oase», deres første dokumenterte duosamarbeid. Trommeslager Isungset er kjent for å anvende sine trommestikker på mye mer enn et tradisjonelt trommesett, som is og stein og tre. Sissel Vera Pettersen bruker både stemme, saksofon, fløyte og elektronikk. Sammen skaper de et helt personlig og særdeles assosiasjonsrikt univers, fullt av kontraster. Her får vi både fjellbekkfrisk lyrikk og kraftfullt bulder. Plata heter «Oase», og det er sannelig et treffende navn. Og vi kan slå fast at hele Avanthagen er en oase!

Sissel Vera Pettersen (saksofon, fløyte, stemme, elektronikk), Terje Isungset (trommer, perkusjon, munnharpe, bukkehorn)

Mette Rasmussen (altsaksofon)

Lemur: Bjørn Habbestad (fløyte), Hild Sofie Tafjord (valthorn), Lene Grenager (cello), Michael Duch (bass)

Andre artister

Kongsberg kirke
Søndag 30. juni / Kl: 19:00

Kongsberg Storband og Anne-Carolyn Schlüter: Duke Ellington’s Sacred Concert

Privat Bar
Fredag 5. juli / Kl: 16:00

Ved porten til stillhetens skog: Et møte med Stian Carstensen og Lars Elling

Bildet er av 1624
Privat Bar
Torsdag 4. juli / Kl: 20:00

1624

Dette er et bilde av Swing'it
Privat Bar
Lørdag 6. juli / Kl: 16:00

Swing’it

Smeltehytta
Lørdag 6. juli / Kl: 14:30

Avanthagen: Marlies Debacker + Inga Stenøien + Moberg/Lien

Bildet er av Mall Girl
Privat Bar
Onsdag 3. juli / Kl: 22:30

Mall Girl