07.07.2018 KL.14:30
Smeltehytta
KR. 350,-

Avanthagen: Oslo 14 & Sofia Jernberg / Mazen Kerbaj / Sakata & Butcher

Årets program består av tre sekvenser, og hver enkelt av dem bør begeistre selv den mest blaserte festivalgjenger. Rått, ekte og unikt!

Kongsberg Jazzfestival har i mange år presentert en konsertseanse i Smeltehytta med merkelappen Avanthagen. Som navnet antyder, er det ikke akkurat mainstream som serveres her, men musikken er likevel svært attraktiv for et stadig voksende publikum. 

Vokalensemblet Oslo 14 møtte Sofia Jernberg for første gang i forbindelse med Venezia-biennalen i 2015, da de samarbeidet om lydinstallasjonen «Rapture» av multikunstner Camille Norment. Siden har Oslo 14 bestilt og framført et verk komponert av Jernberg. Til Kongsberg Jazzfestival 2018 tar Oslo 14 og Jernberg samarbeidet ett steg videre med en helt ny produksjon hvor de frigjør seg fra det komponerte og går all in i improen. Fritt, stort og fett!

Libanesiske Mazen Kerbaj er en sentral skikkelse på den imponerende vitale frijazz-scenen i Beirut, og er i tillegg til trompetist både tegneserieskaper og maler. Han har spilt med internasjonale og gode navn som Mats Gustafsson, Martin Küchen og Joe McPhee, men kan på Avanthagen høres helt solo.

Saksofonist Akira Sakata er en av de ledende figurene på den japanske scena. Han har vært aktiv sida tidlig søttitall og samarbeida med såpass ulike folk som Yōsuke Yamashita, DJ Krush og Sonic Youths Jim O’ Rourke. I Avanthagen møte Sakata saksofonisten John Butcher. Siden åttitallet har han spilt med alle de store navna frijazzsjangeren kan vise til og deltatt på et fjell av utgivelser og i en lang rekke mer eller mindre faste grupper.

Medvirkende:

Oslo 14 (vokalensemble), Sofia Jernberg (vokal), Andreas Backer (vokal)
Mazen Kerbaj (trompet)
Akira Sakata (sax), John Butcher (sax)

JAZZ IS MORE // ARTISTER

SJEKK UT VÅRE ANDRE ARTISTER

Last ned årets festival-app!

Lag ditt eget festivalprogram, hør på musikken, lagre dine favoritter og sikre deg billetter til dine favorittkonserter.

Om du har fjordårets app trenger du kun å oppdatere til 2019-versjonen!

Klikk her for å laste ned til iPhone, eller her for å laste ned Android-versjonen.

JAZZ IS MORE // SPONSORER

VÅRE SPONSORER

1.-4. JULI 2020
JAZZ IS MORE //

NYHETSBREV

Ved å registrere deg godtar du at vi kontakter deg på epost. Eposten din blir kun benyttet ifm. Kongsberg Jazzfestival.