lørdag 06.07.24
Smeltehytta

Avanthagen: Marlies Debacker + Inga Stenøien + Moberg/Lien

Avanthagen – stedet der fri musikk vokser vilt! I år skal vi få oppleve Marlies Debacker, Inga Stenøien, Kalle Moberg og Kristian Enkerud Lien. Tre konserter på én billett!

Konsertstart: 14:30 Pris enkeltbillett: 390,-

Avanthagen holdt opprinnelig til i et av Kongsbergs fineste og eldste gårdsrom, men siden det enten ble stikkende varmt der eller plaskende regn, fant festivalen det best og tryggest å flytte innendørs. Og det viser seg at Smeltehytta er det perfekte stedet for Avanthagen. 

Det er lørdag ettermiddag under Kongsberg Jazzfestival og vi skal igjen få høre tre konserter på Avanthagen på Smeltehytta. 

Marlies Debacker – piano 

Fra Belgia via Køln kommer Marlies Debacker. Hun har de siste årene imponert med en helt egen tilnærming til instrumentet i rommet mellom friimprovisasjon og samtidsmusikk. Hun utforsker flygelets klangmuligheter og søker en mer fargerik og orkestral sound i sine solokonserter. Dette blir første gang vi hører en solokonsert med Marlies Debacker i Norge.  

Inga Stenøien – gitar 

Inga Stenøien fullfører i disse dager studier i Hamburg og hun utforsker ytterpunktene av gitaren, hvor det energiske går hånd i hånd med det brutale. Musikkens retning dikteres av det taktile, og resultatet er ofte eksplosivt. 

Kalle Moberg – akkordeon 

Kristian Enkerud Lien – gitar 

 I samarbeid med nyMusikk har vi utfordret akkordeonist Kalle Moberg og gitarist Kristian Enkerud Lien til å utforske duoformatet. Vi forventer nye spilleteknikker, renstemte akkorder og tette klanger i denne premieren!  

Andre artister

Skavangertun sykehjem
Torsdag 4. juli / Kl: 12:00

Gulljazz 2024

Gratis
Kongsberg kirke
Søndag 30. juni / Kl: 19:00

Kongsberg Storband og Anne-Carolyn Schlüter: Duke Ellington’s Sacred Concert

Privat Bar
Fredag 5. juli / Kl: 16:00

Ved porten til stillhetens skog: Et møte med Stian Carstensen og Lars Elling

Bildet er av 1624
Privat Bar
Torsdag 4. juli / Kl: 20:00

1624

Dette er et bilde av Swing'it
Privat Bar
Lørdag 6. juli / Kl: 16:00

Swing’it

Smeltehytta
Lørdag 6. juli / Kl: 14:30

Avanthagen: Marlies Debacker + Inga Stenøien + Moberg/Lien