lørdag 08.07.23
Smeltehytta

AVANTHAGEN: Sheriffs of Nothingness+Stina Stjern+ Lehn/Snekkestad

Avanthagen – stedet der fri musikk vokser vilt!

Konsertstart: 14:30 Pris enkeltbillett: 390,-

Avanthagen holdt opprinnelig til i et av Kongsbergs fineste og eldste gårdsrom, men siden det enten ble stikkende varmt der eller plaskende regn, fant festivalen det best og tryggest å flytte innendørs. Og det viser seg at Smeltehytta er det perfekte stedet for Avanthagen.

Det er lørdag ettermiddag under Kongsberg Jazzfestival og vi skal igjen få høre tre konserter på Avanthagen på Smeltehytta.

Sheriffs of Nothingness
Sheriffs of Nothingness er en improvisasjonsduo bestående av to av Norges mest særpregede kunstnere i samtidsmusikken: Kari Rønnekleiv (fiolin) og Ole-Henrik Moe (bratsj). Duoen har holdt på siden 2004, og kan karakteriseres ved at de, mer eller mindre polart, befinner seg mellom frijazz og europeisk kunstmusikk, der fokuset ligger på det klangfargemessige, et forsøk på å lage nye instrumenter i instrumentet.

 

Stina Stjern solo
Stina Stjern er det musikalske universet til den norske musikeren og komponisten Stina Moltu. Hennes musikalske uttrykk har tatt veien via rock og jazz til kunst-pop og fri-improvisert eksperimentell musikk. Et gjennomgående tema i alle Stinas arbeider er undersøkelsen av det menneskelige og hennes kjærlighet til kassettbånd som lydkilde.

Vi hørte henne sist på festivalen sammen med Susanna i kirken og ser frem til å høre et solo-sett med improvisasjonspassasjer og nye komposisjoner for kassettbånd og walkmans på Smeltehytta.

 

Torben Snekkestad & Thomas Lehn
Etter mange år som en sentral utøver på den eksperimentelle delen av jazzscenen i København er Torben Snekkestad nå tilbake i Norge. Med saksofoner, trompet og to åpne ører er han kjent som en unik musiker som går inn i kjente og ukjente kontekster med en utforskende tilnærming. Thomas Lehn og hans modulærsynth får vi stifte bekjentskap med allerede under Særingfesten fredag 7. juli. Han er ellers kjent fra samspill med favoritter som John Butcher, Andy Moor og Paul Lovens. Vi er heldige som får være til stede under det første møtet mellom disse musikerne!

Andre artister

Det andre teateret
Hemmelig spillested
Fredag 5. juli / Kl: 13:00 / 14:30 / 16:00

Det Andre Teatret: Alle. Alt. Alltid.

Det andre teateret
Hemmelig spillested
Lørdag 6. juli / Kl: 12:00 / 13:30 / 15:00

Det Andre Teatret: Alle. Alt. Alltid.

Kongsberg Kino
Fredag 5. juli / Kl: 17:00

Barnivalfilm: Kalles Klättertre, Lærer Flukt, Herr Bom og silden og Gubben som ikke ville være voksen

Gratis
Kongsberg Kino
Torsdag 4. juli / Kl: 17:00

Barnivalfilm: Robot Dreams

Gratis
Kongsberg Kino
Onsdag 3. juli / Kl: 17:00

Barnivalfilm: SJEL

Gratis
Trollkarlen
Kongsberg Kino
Lørdag 6. juli / Kl: 13:30

Jazzfilm: GEORG RIEDEL – MÄSTARENJAN JOHANSSON – TROLLKARLEN

Gratis