lørdag 09.07.22
Smeltehytta

Avanthagen 2022

I Avanthagen på lørdag ettermiddag presenteres ofte – men ikke alltid – nye musikerkonstellasjoner.

Konsertstart: 14:30 Pris enkeltbillett: 370,-

Avanthagen holdt opprinnelig til i et av Kongsbergs fineste og eldste gårdsrom, men siden det enten ble stikkende varmt der eller plaskende regn, fant festivalen det best og tryggest å flytte innendørs. Og det viser seg at Smeltehytta er det perfekte stedet for Avanthagen. Vi samarbeider også i år med nyMusikk om Avanthagen, og sammen har vi fått til et kruttsterkt program:

– Ingrid Laubrock (sax) & Pat Thomas (piano). Dette overraskende møtet vil garantert resultere i overraskende musikk! Ingrid Laubrock er tysk, men skapte seg en karriere i London før hun etablerte seg i USA. Der er hun nå i fremste rekke og spiller med musikere som Myra Melford, Mary Halvorson og Tom Rainey. Engelskmannen Pat Thomas er selvfølgelig velkjent for alle med interesse for samtidig jazz og improvisert musikk. Han har spilt med folk som Derek Bailey og Tony Oxley, men har også samarbeidet med norske musikere, som Ståle Liavik Solberg og Per Zanussi.

– Klaus Ellerhusen Holm (sax og klarinett) solo. Jazzskribenten Peter Margasak skriver i Downbeat at Klaus Ellerhusen Holm er «en av de mest nysgjerrige og utforskende improvisasjonsmusikere på Norges vitale og kreative musikkscene». Han er nok mest kjent fra bandet Honest John. Der merker man en dragning mot hollandsk frijazz, men også impulser fra samtidskomponister som Webern og Sciarrino. Disse impulsene dukker nok også opp i Holms solospill, men her er det grunn til å vente seg spennende overraskelser.

– Tøyen Fil & Klafferi. Ensemblet bestående av Hanne Rekdal (fløyte og fagott), Kristine Tjøgersen (klarinett), Eira Bjørnstad Foss (fiolin) og Tove Margrete Erikstad (cello) har markert seg som en viktig formidler av samtidsmusikk i Norge. Med opptredener på bland annet Ultima og Only Connect har de begeistret publikum med sine mange urfremføringer. Til Avanthagen kommer de med to verk av Klaus Holm; Chinese Telephone fra 2019 og et helt nytt verk som vi får vite tittelen på på konserten.

Konsertstart 14:30
Dørene åpner 14:00 

 

Billedkunstner Mari Eriksen
 
Vår hospiterende billedkunstner Mari Eriksen har brukt særingprogrammet og venue som inspirasjon til å arbeide frem en rekke stedsspesifikke verk som vises i Smeltehytta under festival-tida. Med denne satsningen får publikum, og folka på scenen, utvida kunstopplevelser som trigger alle sansene. Se mer HER
 
Til Avanthagen kan du kjøpe én billett, men om du også ønsker å se andre konserter på Smeltehytta, nattkonsertene på Energimølla og delta i årets Særingfest, er det mulig å kjøpe et eget pass – Særingpass 2022. 

Andre artister

Skavangertun sykehjem
Torsdag 4. juli / Kl: 12:00

Gulljazz 2024

Gratis
Kongsberg kirke
Søndag 30. juni / Kl: 19:00

Kongsberg Storband og Anne-Carolyn Schlüter: Duke Ellington’s Sacred Concert

Privat Bar
Fredag 5. juli / Kl: 16:00

Ved porten til stillhetens skog: Et møte med Stian Carstensen og Lars Elling

Bildet er av 1624
Privat Bar
Torsdag 4. juli / Kl: 20:00

1624

Dette er et bilde av Swing'it
Privat Bar
Lørdag 6. juli / Kl: 16:00

Swing’it

Smeltehytta
Lørdag 6. juli / Kl: 14:30

Avanthagen: Marlies Debacker + Inga Stenøien + Moberg/Lien