06.07.2019 KL.15:00
Smeltehytta
KR. 350,-

Avanthagen

Årets program består av tre konserter, og hver enkelt av dem bør begeistre selv den mest blaserte festivalgjenger

Kongsberg Jazzfestival har i mange år presentert tre konserter i ett i Smeltehytta med merkelappen Avanthagen. Avanthagen har blitt en viktig del av Kongsberg Jazzfestival og er med på å understreke vår satsning på eksperimentell musikk. 

Som navnet antyder, er det ikke det mest alminnelige som serveres her, men musikken er likevel svært attraktiv for et stadig voksende publikum. Årets Avanthagen er også en gjenforening med Ny Musikk. Et samarbeid vi ser frem mot å utvikle årene som kommer. Årets program består av tre konserter, og hver enkelt av dem bør begeistre selv den mest blaserte festivalgjenger. En god start på et godt fremtidig samarbeid! 

 

Sofia Jernberg & Agnes Hvizdalek

Enestående sangere på samme scene!

Sofia Jernberg er en svensk/etiopisk sanger og komponist. En av hennes hovedinteresser som sanger er å utvikle stemmens «instrumentale» muligheter. Hun har gått en lang vei i arbeidet med såkalte «split tones», toneløs sang og forvrengt vokal. 

Agnes Hvizdalek er improvisasjonsmusiker med stemme som hovedinstrument. Dedikasjonen til ny musikk og fascinasjon for den menneskelige stemmen kommer til uttrykk i hennes abstrakte vokalmusikk. Hun jobber i et vidt spektrum av sjangre — fra jazz til støy og elektronisk dansemusikk til klassisk samtidsmusikk.

Sofia Jernberg – vokal
Agnes Hvizdalek – vokal

 

Isabelle Duthoit solo

Vi kan forvente forrykende improvisasjoner med et veldig høyt detaljnivå.

Franske Isabelle Duthoit,  er kjent for et mangeårig samarbeid med trompetisten Franz Hautzinger og hun overbeviste hele salen under fjortårets konsert på Blow Out! med Lene Grenager og Hamid Drake. Til Kongsberg kommer hun solo, på vokal og med klarinett. 

Isabelle Duthoit – vokal, klarinett

 

Summer Strings

De siste årene har dirigenten og fiolinisten Ilan Volkov samlet et stjernelag under paraplyen Summer Strings på Café Oto i London, og nå tar vi idéen videre til Kongsberg for dette samarbeidet med Ny Musikk.

Volkov har vært sjefdirigent i BBC Scottish Symphony Orchestra og Iceland Symphony Orchestra, og har også dirigert Oslo Filharmonien. Innimellom alt dette får han også tid til å sette opp den omreisende festivalen Tectonics, som blant annet har vært i Glasgow, New York og Adelaide.

Sammen med Ilan Volkov får vi denne gangen høre en norsk Summer Strings, med Tanja Orning på cello og John Andrew Wilhite og Michael Francis Duch på basser.

Tanja Orning er en profilert utøver innen samtidsmusikk og eksperimentell musikk og er også postdoktor ved Norges Musikkhøgskkole. Hun jobber over et bredt felt med base i Oslo, og har blant veldig mye annet hanket inn to spellemannspriser sammen med asimisimasa.

John Andrew Wilhite kom til Oslo og Norge i 2016 og har siden satt sitt tydelige preg på musikkscenen i hovedstaden. I disse dager fullfører han sitt kandidatstudium med Håkon Thelin og Dan Styffe på Norges Musikkhøgskole og fra 2018- 2021 er han er han en del av VoeX-prosjektet til Den Norske Opera & Ballett.

Michael Francis Duch er førsteamanuensis ved Institutt for musikk, NTNU. Som utøver har vi hørt vi ofte hørt han med de de strålende gruppene Lemur eller En En En, eller i samspill med utøvere som John Tilbury og Joëlle Léandre.

Ilan Volkov – fiolin
Tanja Orning – cello
John Andrew Wilhite – bass
Michael Francis Duch – bass

 

 

SÆRINGPASS | Pris: 1 500,-Gir tilgang til alle konserter på Smeltehytta,
Galleri Åkern og nattkonsertene på Energimølla! Billetten må byttes inn i armbånd i vår salgsbod utenfor Quality Hotel Grand.
KJØP
SÆRINGPASS
2019

FESTIVALPASS 2019 | Pris: 3 395,-Gir adgang til alle festivalens konserter alle dager, forutsatt kapasitet. Billetten byttes inn i armbånd i vår salgsbod utenfor Quality Hotel Grand. Alle med festivalpass er sikret inngang på konsertene på Kirketorget. KJØP
FESTIVALPASS
2019 HER

JAZZ IS MORE // ARTISTER

SJEKK UT VÅRE ANDRE ARTISTER

Last ned årets nye festival-app!

I år lanserer vi en ny festival-app for både iPhone og Android-mobiler.

I appen kan du bla gjennom programmet, lagre favoritter og lytte til årets artister.

Dersom du åpner for push-varsler vil du blant annet kunne motta eksklusive tilbud i løpet av festivalen.

Klikk her for å laste ned til iPhone, eller her for å laste ned Android-versjonen.

JAZZ IS MORE // SPONSORER

VÅRE SPONSORER

3.-6. JULI 2019
JAZZ IS MORE //

NYHETSBREV

Ved å registrere deg godtar du at vi kontakter deg på epost. Eposten din blir kun benyttet ifm. Kongsberg Jazzfestival.