lørdag 04.07.15
Smeltehytta

Avanthagen

Konsertstart: 15:00 Pris enkeltbillett: 275,-,-

Årets utgave av Avanthagen byr som alltid på overraskende konstellasjoner, artister som sjelden kan oppleves på andre norske scener og musikere med fotfeste i alt annet enn mainstream. I år presenteres tre små sett med Magda Mayas & Tony Buck, Mia Zabelka og John Russell/Ken Vandermark/Ståle Liavik Solberg.

Fra det produktive musikkmiljøet i Berlin kommer pianisten Magda Mayas og trommeslageren Tony Buck. Magda Mayas er ingen konvensjonell pianist, men bruker instrumentets muligheter til å frambringe lyder, både i instrumentet og det – årvåkent fotfulgt av Tony Buck.

I andre sett vil den ukonvensjonelle, østerrikske fiolinisten Mia Zabelka vise oss hvilke soniske muligheter som fins i en el-fiolin. ‘Forskjellige musikksjangre som interesserer meg, fra klassisk musikk til fritt improvisert og elektronisk musikk, punk, jazz til heavy metal, filtreres av meg,’ sier hun. ‘Av dette konsentratet kan jeg skape et nytt språk, min egen svært spesielle måte å uttrykke meg på.’

I siste sett møter vi den engelske gitaristen John Russell, den amerikanske saksofonist og klarinettist Ken Vandermark og den norske trommeslageren Ståle Liavik Solberg. Dette er velkjente musikere i den samtidige, fritt improviserte (jazz)-musikken. Samarbeidet mellom Russell og Liavik Solberg er vel etablert, og de har utviklet et særdeles finslepent samspill. Den allsidige Ken Vandermark vil sørge for at duoen ikke fristes til rutine og hvileskjær!

Magda Mayas (piano) og Tony Buck (trommer)
Mia Zabelka (el-fiolin)
John Russell (gitar)/Ken Vandermark (sax/klarinett)/Ståle Liavik Solberg (trommer)

Andre artister

Kongsberg kirke
Lørdag 6. juli / Kl: 23:59

Jimetta Rose & The Voices of Creation

Kirketorget
Onsdag 3. juli / Kl: 11:00

GAVEKORT – KONGSBERG JAZZFESTIVAL

Kongsberg kirke
Torsdag 4. juli / Kl: 17:00

HORTA: Elias Akselsen/ Stian Carstensen/ Ola Kvernberg

Kongsberg Musikkteater
Fredag 5. juli / Kl: 21:00

Joshua Redman Group feat. Gabrielle Cavassa

Energimølla
Fredag 5. juli / Kl: 19:00

Veslemøy Narvesen

Energimølla
Onsdag 3. juli / Kl: 21:00

Gard Nilssen Acoustic Unity + Emmeluth & Møster