fredag 03.07.15
Smeltehytta

Arild Andersen & Christian Meaas Svendsen

Konsertstart: 15:30 Pris enkeltbillett: 250,-

Dette er litt av en begivenhet! Den store bassmester Arild Andersen møter en av de mest lovende unge bassister på den norske jazzscenen, Christian Meaas Svendsen. Arild Andersen har en lang, internasjonal karriere bak seg, og han spiller i dag bedre enn noen sinne. På Kongsberg Jazzfestival har han vært sentral i noen av de fineste konsertene i festivalens historie.

Christian Meaas Svendsen er i ferd med å etablere seg ettertrykkelig i det norske jazzmiljøet. I 2012 var han i Jazzintro-finalen med hele tre band! Og han vant med Mopti. Mopti har siden utgitt to plater, og begge får stående applaus både fra kritikerkorpset og publikum. Han har etter hvert bidratt på flere plater, og mottakelsen er unisont positiv. Nivået på basspillet hans er imponerende høyt, og det understrekes av at når Paal Nilssen-Love søkte etter de absolutt beste musikerne til sitt band ‘Large Unit’, tok han med Christian.

Denne duoen har spilt én konsert tidligere. I januar 2014 spilte de konsert på Energimølla på Kongsberg for et henrykt publikum – som knapt trodde det de så og hørte.

Arild Andersen (bass) og Christian Meaas Svendsen (bass)

Andre artister

Kirketorget
Onsdag 3. juli / Kl: 11:00

GAVEKORT – KONGSBERG JAZZFESTIVAL

Kongsberg kirke
Torsdag 4. juli / Kl: 17:00

HORTA: Elias Akselsen/ Stian Carstensen/ Ola Kvernberg

Kongsberg Musikkteater
Fredag 5. juli / Kl: 21:00

Joshua Redman Group feat. Gabrielle Cavassa

Energimølla
Fredag 5. juli / Kl: 19:00

Veslemøy Narvesen

Energimølla
Onsdag 3. juli / Kl: 21:00

Gard Nilssen Acoustic Unity + Emmeluth & Møster

Kongsberg Musikkteater
Torsdag 4. juli / Kl: 21:00

John Scofield & Dave Holland Duo