Få billetter igjen!
fredag 09.07.21
Kongsberg Musikkteater

Arild Andersen: Jubileumskonsert

Vår tids store jazznestor!

Konsertstart: 2200 Pris enkeltbillett: 520,-

Arild Andersen – vår tids store jazzhelt fyller 75 år, og det skal feires med jubileumskonsert under Kongsberg Jazzfestival. Han har samlet et drømmelag av musikere, men de har aldri  spilt sammen før. Laget består av saksofonisten Trygve Seim, gitaristene George «Jojje» Wadenius og Frode Alnæs, Thomas Strønen på trommer og Arild Andersen selv på bass. For en gavepakke!

Få norske jazzmusikere er så godt kjent hos et stort publikum som Arild Andersen.  Sammen med Karin Krog, Jan Garbarek, Terje Rypdal og Jon Christensen sørget han for et internasjonalt gjennombrudd for norsk jazz fra omkring 1970. Opp igjennom åra har han samarbeidet med en imponerende rekke av jazzsmusikere, og han har vært involvert i noen av de fineste jazzgruppene vi har hørt, som Jan Garbarek Quartet, Masqualero, egne trioer og kvartetter. De siste årene har vi blant annet hørt han i kvartetten med Helge Lien, Marius Neset og Håkon Mjåset Johansen. Hans interesse for norsk tradisjonsmusikk resulterte i verkene «Sagn» og «Arv» i nært samarbeid med kvedaren Kirsten Bråten Berg. Selv om Arild Andersen nå er midt i 70-åra er han like glupsk på nye utfordringer, og han spiller finere bass en noensinne.

Arild Andersen: Bass
George «Jojje» Wadenius: Gitar
Frode Alnæs: Gitar
Trygve Seim: Saksofon
Thomas Strønen : Trommer

Konsertstart 22:00

Dørene åpner 21:30

Refusjonsgaranti: 

Det legges til å begynne med ut et begrenset antall billetter, men vil åpnes opp for flere dersom reglene tillater det. Skulle arrangementet bli avlyst pga restriksjoner som følge av Covid-19, er publikum garantert å få pengene tilbake.

 

Foto: Nina Djærff

Andre artister

Christians kjeller
Lørdag 6. juli / Kl: 15:00

Poesioasen: Ingrid Olava

Fotograf Carsten Stolzenbach
Energimølla
Lørdag 6. juli / Kl: 13.00

Zanussi 4

Fotograf Martin Rustad Johansen
Kongsberg Musikkteater
Lørdag 6. juli / Kl: 18:00

Susanna «Baudelaire & Oslo Sinfonietta»

Christians kjeller
Torsdag 4. juli / Kl: 21:30

Rita Engedalen

Energimølla
Fredag 5. juli / Kl: 23:59

KNOWER

Sølvsalen
Torsdag 4. juli / Kl: 17:30

Per Zanussi: Liminal Beings (bestillingsverk)