03.07.2019 KL.17:00
Kongsberg Musikkteater
KR. 450,-

Åpningskonsert: En hyllest til Joni Mitchell

Mektig Joni Mitchell-hyllest med en festbukett av musikere fra øverste hylle

 
Våre venner i Oslo Jazzfestival hadde denne konserten som sitt åpningsnummer i 2018. Vi ønsker å følge etter og gjenskape den magiske stemningen som ble til fra Den Norske Opera & Ballett da den hadde ble urfremført.. For det skal sies, det tegner til å bli flere storslagne øyeblikk når noen av Norges mest spennende musikere hyller den nå 76-årige legenden Joni Mitchell.
 
«… staying the same is boring. And change is interesting», sa Joni Mitchell til Rolling Stone Magazine I 1979. Oslo Jazzfestival ønsket å få en så frisk tilnærming som mulig til Jonis rike låtmateriale, og valgte derfor Anja Lauvdal som musikalsk leder. Lauvdal er en av de mest interessante unge musikerne og komponistene vi har i Norge og er kjent bl.a fra band som Broen, Skadedyr og Moskus. Nå tar hun med seg et stjernelag av unge musikere fra øverste hylle til Kongsberg for å gi Joni den oppmerksomhet hun fortjener.
 
Dagsavisen ga konserten i Oslo 6 av 6 og skriver:
 
Etter endt konsert må vi også kunne slå fast at festivalen tok et svært bra valg da de ba Anja Lauvdal ta jobben med å hoppe etter Mitchell. Allerede under første låt gjør den musikalske lederen av et stjernelag av unge norske jazzmusikere det klart at dette ikke blir plankekjøring. Tvert imot. De går løs på Mitchell-katalogen med en befriende og forførende kreativitet, i det som skal bli en strålende kveld.
 
I 2018 fylte Joni Mitchell 75 år, og det er drøyt 50 år siden debutalbumet hennes kom ut. Selv om hennes karriere startet i den akustiske folk-scenen, så hadde hun en musikalsk åpenhet og nysgjerrighet som førte henne godt ut i jazzterritoriet. Mitchell omfavnet selv jazzen og samarbeidet tett med jazzikoner som Jaco Pastorius, Wayne Shorter, Pat Metheny, Charles Mingus og Herbie Hancock.

 

Vokal:
Rohey Taalah
Susanna
Frida Ånnevik
Sondre Lerche
 
Band:
Hanna Paulsberg
Heida Mobeck
Torstein Lavik Larsen
Christian Winther
Magnus Nergaard
Hans Hulbækmo
JAZZ IS MORE // ARTISTER

SJEKK UT VÅRE ANDRE ARTISTER

Last ned årets nye festival-app!

I år lanserer vi en ny festival-app for både iPhone og Android-mobiler.

I appen kan du bla gjennom programmet, lagre favoritter og lytte til årets artister.

Dersom du åpner for push-varsler vil du blant annet kunne motta eksklusive tilbud i løpet av festivalen.

Klikk her for å laste ned til iPhone, eller her for å laste ned Android-versjonen.

JAZZ IS MORE // SPONSORER

VÅRE SPONSORER

3.-6. JULI 2019
JAZZ IS MORE //

NYHETSBREV

Ved å registrere deg godtar du at vi kontakter deg på epost. Eposten din blir kun benyttet ifm. Kongsberg Jazzfestival.