UTSOLGT!
onsdag 03.07.19
Kongsberg Musikkteater

Åpningskonsert: hyllest til Joni Mitchell

Mektig Joni Mitchell-hyllest med en festbukett av musikere fra øverste hylle

Konsertstart: 17:00 Pris enkeltbillett: 450,-

 
Våre venner i Oslo Jazzfestival hadde denne konserten som åpningskonsert i 2018. Vi tar opp tråden og gjenskaper den magiske stemningen som ble til i Den Norske Opera & Ballett under premieren. Det blir mange storslagne øyeblikk når noen av Norges mest spennende musikere hyller den nå 76-årige legenden Joni Mitchell.
 
«… staying the same is boring. And change is interesting», sa Joni Mitchell til Rolling Stone Magazine I 1979. Med ønske om en frisk tilnærming til Joni Mitchells rike låtmateriale, ble Anja Lauvdal valgt til å lede prosjektet. Lauvdal er en av de mest interessante unge musikerne og komponistene vi har i Norge og er kjent bl.a fra band som Broen, Skadedyr og Moskus. Til Kongsberg har hun med seg et stjernelag av musikere for å gi Joni Mitchell den oppmerksomhet hun fortjener.
 
Dagsavisen ga konserten i Oslo 6 av 6 og skriver:
 
Etter endt konsert må vi også kunne slå fast at festivalen tok et svært bra valg da de ba Anja Lauvdal ta jobben med å hoppe etter Mitchell. Allerede under første låt gjør den musikalske lederen av et stjernelag av unge norske jazzmusikere det klart at dette ikke blir plankekjøring. Tvert imot. De går løs på Mitchell-katalogen med en befriende og forførende kreativitet, i det som skal bli en strålende kveld.
 
I 2018 fylte Joni Mitchell 75 år, og det er drøyt 50 år siden debutalbumet hennes kom ut. Selv om hennes karriere startet på den akustiske folk-scenen, så hadde hun en musikalsk åpenhet og nysgjerrighet som førte henne godt ut i jazzlandskapet. Mitchell omfavnet selv jazzen og samarbeidet tett med jazzikoner som Jaco Pastorius, Wayne Shorter, Pat Metheny, Charles Mingus og Herbie Hancock.
 
 
Rohey Taalah – vokal
Susanna – vokal
Frida Ånnevik – vokal
Sondre Lerche – vokal
 
Hanna Paulsberg – saksofon
Heida Mobeck – tuba 
Torstein Lavik Larsen – trompet
Christian Winther – gitar
Magnus Nergaard – bass 
Hans Hulbækmo – trommer
 
Anja Lauvdal – musikalsk leder og tangenter

 

Dørene åpnes ca kl. 16.00.
Konsertstart kl. 17.00.
Aldersgrense: fri

Ledsager med ledsagerbevis: trenger kun å kjøpe en plassbillett og betaler kun billettavgiften. Kontakt Ticketmaster for nærmere informasjon.

 
 
[event id=»14986″]
[festivalpass]

Andre artister

Jazzboksen
Lørdag 6. juli / Kl: 12:00

Jazzprat lørdag

Gratis
Jazzboksen
Fredag 5. juli / Kl: 12:00

Jazzprat fredag

Gratis
Jazzboksen
Torsdag 4. juli / Kl: 12:00

Jazzprat torsdag

Gratis
Jazzboksen
Onsdag 3. juli / Kl: 14:00

Jazzprat onsdag

Gratis
Bilde av Fieh
Energimølla
Fredag 5. juli / Kl: 23:59

Fieh

Steinhuset
Onsdag 3. juli

Jubileumsplakat