21.11.2020 KL.1500
Energimølla
KR. 450,-,-

Anja Lauvdal – The school of lost borders

Det lukter mold!

Hva er igjen når grenser forsvinner? Grenser mellom land, mellom mennesker, mellom musikk og kunstformer, spør Anja Lauvdal. 

Denne høsten var pianisten Anja Lauvdal innehaver av det prestisjetunge oppdraget som Artist in Residence på Punkt-festivalen i Kristiansand. Bestillingsverket hun lagde til festivalen er vi så heldige å få høre på Kongsberg Jazzweekend.

School of Lost Borders begynte med at Anja ønsket å prøve å skrive en «pianokonsert», og å lage et verk som inkluderte en strykekvartett. Tidligere hadde hun samarbeidet med fiolinist Sara Övinge om et prosjekt med Nils Bech, og om Kjetil Bjerkestrands Stabat Mater, med Arve Tellefsen. De oppdaget en felles åpenhet for forskjellige typer musikk, med fokus på å ha det gøy, på lekenhet og på det ufullkomne.

— Verket er en pianokonsert! Som igjen har blitt til en piano, synth og trøorgel-konsert med strykekvartett, trommer og kontrabass. Det er gøy å jobbe med sånne formater, noe som fins fra før, og se det i sitt bilde, uttalte Lauvdal nylig til den digitale jazzblekka Nows the time.

Jeg forestiller meg også at vi når mange grenser i livet vårt, vi er begrenset av vegger og når et slags grenseland, et overgangssted. Så grensene er egentlig ikke borte, de har blitt passasjer til andre steder.  Diktet til  Tor Ulven som heter «Strykekvartett» trigga en litt sånn følelse hos meg, sier Anja. Det begynner sånn: «Strykekvartett for halvt nedgravde instrumenter», og allerede der var jeg langt inni urskogen i en lysning en regntung ettermiddag, og det lukter mold.

Anja Lauvdal – piano and synthesizer
Sara Övinge – fiolin
Bendik Foss – fiolin
Erlend Habbestad – cello
Gregor Riddell – cello
Veslemøy Narvesen – drums and percussion
Ole Morten Vågan – double bass

JAZZ IS MORE // ARTISTER

SJEKK UT VÅRE ANDRE ARTISTER

Bugge
Saksofonist
JAZZ IS MORE // SPONSORER

VÅRE SPONSORER

1.-4. JULI 2020
JAZZ IS MORE //

NYHETSBREV

Ved å registrere deg godtar du at vi kontakter deg på epost. Eposten din blir kun benyttet ifm. Kongsberg Jazzfestival.