torsdag 07.07.22
Kirketorget

Bernhoft / Timbuktu & Damn! / Angelina Jordan

Det er duket for et internasjonalt stjernelag på Kirketorget, når publikum blir servert både dansbare rytmer og masse sjel torsdag kveld.

Konsertstart: 18:30 Pris enkeltbillett: 795,-

Om albumet «Dancing On My Knees» sier Bernhoft selv at det er det mest personlige han har laget. Og at tittelen passer så bra fordi han føler at han alltid er på vei, ned eller opp, med discokula til topps. Siden første singelslipp i 1996 har Timbuktu opptrådt som soloartist, men også i andre konstellasjoner som funkbandet Damn! Med sin karakteristiske Skåne-dialekt, har han gjort stor suksess med hits som “Alla vil till himmelen”, “Det löser seg” og “The botten is nådd”. Angelina Jordan har vært opptatt av jazz helt siden hun var svært liten, men når ut til et bredere publikum. Selv om hun bare er 16 år formidler hun med en nerve og tilstedeværelse som berører publikum i alle aldre. Nå får publikum oppleve alle tre artister til en minneverdig trippelkonsert på Kirketorget! 

Bernhoft

Tekstlig sirkler Bernhoft rundt hans evinnelige tvil på alt, inkludert egen verdi. Under både skriving og innspilling har han gått litt mer fandenivoldsk åpent til verks enn tidligere. Han har jobbet med låtskrivere og produsenter som Skinny Days, Kristian Flatmate Vik, Alex Pavelich, Carl-Victor Guttormsen og–sin faste makker over flere år–Bjarne Stensli. De har dyttet ham ut av komfortsonen og resultatet kaller han en øvelse i å stå stilt ut, ikke bare naken, men flådd. Innspillingsmessig er han tilbake til noen av arbeidsmetodene fra Solidarity Breaks ved at han, med noen hederlige unntak, spiller alle instrumenter selv. «Put Your Mojo On» er en peptalk til seg selv. Mannen som synger «Clearly Confused» skjønner ikke helt hvorfor han fortjener kjærligheten han mottar, mens «All My Loving» og«Say It Isn’t So» er preget av frykten for å bli forlatt. På «Pretty Baby Love» er hjertet vridd opp og tørket inn. Og med låten «Call Out Kids», inspirert av sønnene, har han lyst til å bånne bakken. På knærne! Etter å ha gjennomført en suksessfull runde med bandet i oktober 2021 forlenger Bernhoft turneen inn i nyåret sammen med bandet. Han ser han frem til å skru opp lyden og presentere det nye materialet ispedd mange gamle hits!

Timbuktu & Damn!

Det er bare å spenne seg fast og pusse danseskoene. Når Timbuktu og Skandinavias tøffeste åttemannsorkester Damn! inntar scenen, blir det garantert en konsertopplevelse for minneboka. Jason Diakité, bedre kjent som Timbuktu, er en av Skandinavias mest populære artister. Han har gitt ut rundt 10 album, blitt tildelt gull- og platina plater, vunnet 8 Grammy Awards og 4 P3 Gold Awards. Jason Diakité har også hatt en rekke prosjekter utenom musikken. Mest kjent er han for bokdebuten En droppe midnatt fra 2016, som ble en kritikerrost bestselger i både Norge og Sverige. I 2017 ble historien omgjort til en liveopptreden, som har slått alle publikumsrekorder på scenen Høyden, på Way Out West – og ellers et utsolgt Operahus i Oslo. Sommermånedene i 2018 tilbragte Timbuktu på svenske og norske veier sammen med Damn! Og gjorde ett dusin store spillejobber. Blant annet slo de publikumsrekord på Malmø Festivalen. I 2018 slapp de albumet «Kärlekens Blandband» et opptak av fantastiske live opptredener den sommeren. Albumet er spilt inn i legendariske Gula Studioet i Malmø og gitt ut både digitalt og på kassettbånd, da det er en klassisk blandet innspilling med Timbuktu og Damns! mest elskede låter som «Rest of Your Life», «Dance of Death» og «Mistenkt»

Angelina Jordan

Angelina Jordan er stemmen som har bergtatt verden – og nå kommer hun til Kongsberg Jazzfestival! Det er fantastisk å se hvordan både publikum og musikkbransje enes om at en ny superstjerne er på gang. Hun har opptrådt i en rekke internasjonale TV-programmer, deltar jevnlig på store internasjonale eventer og blitt utropt av den britiske avisen Daily Mail til den neste Amy Winehouse. Angelina Jordan er også en sensasjon på YouTube og Facebook med over en milliard visninger. Selve lidenskapen hennes for musikk ble vekket allerede som halvannet år gammel, da hun så Whitney Houston fremføre I Will Always Love You på YouTube.  Whitney Houston, og senere Billie Holiday og Dinah Washington, er blant de musikalske forbildene til Angelina. Nå har hun trollbundet et større publikum enn hun noen gang kunne drømme om med sin fantastiske opptreden og tolkninger av låter som Bohemian Rhapsody (Queen) og Yellow Brick Road (Elton John). 

 

Dørene åpner 17:30

Konsertstart Angelina Jordan: 18:30 
Konsertstart Bernhoft: 20:00
Konsertstart Timbuktu & Damn! 21.45

Kirketorget har flere billettkategorier:

Hovedområde: 18-års aldersgrense:
Denne billetten gjelder kun for området med 18 års aldersgrense, og vil ikke gjelde for området med fri aldersgrense. Er du under 18 år må du kjøpe billett til området med fri aldersgrense.

Fri aldersgrense (ingen alkoholservering):
Denne billetten gjelder kun for alkoholfritt område, som har fri aldersgrense. Alle under 15 år må komme i følge med en voksen (18+). Alle som ønsker å oppholde seg her må ha billett til dette området.

Eget HC-område med plass til rullestoler og ledsagere.
Ledsager: Ledsagere til brukere med gyldig offisielt ledsagerbevis kan kjøpe ledsagerbillett. Billetten må vises sammen med gyldig offisielt ledsagerbevis.

Nattbusser: 
Vi har i år satt opp nattbusser natt til lørdag og natt til søndag, i samarbeid med VY. Nattbussene har avgang fra Kongsberg knutepunkt kl. 01.00 lørdag 9. juli og 01.00 søndag 10. juli. 

Bussen stopper på følgende stoppesteder: Darbu, Vestfossen, Hokksund, Steinberg, Mjøndalen, Gulskogen og Drammen

Billetter kjøpes via DENNE LENKEN eller som tilvalg på utvalgte sider hos Ticketmaster og koster 180,- inkl. avgift. Totalt tilgjengelige plasser per avgang er 300. 

 

Andre artister

Jazzboksen
Lørdag 6. juli / Kl: 12:00

Jazzprat lørdag

Gratis
Jazzboksen
Fredag 5. juli / Kl: 12:00

Jazzprat fredag

Gratis
Jazzboksen
Torsdag 4. juli / Kl: 12:00

Jazzprat torsdag

Gratis
Jazzboksen
Onsdag 3. juli / Kl: 14:00

Jazzprat onsdag

Gratis
Bilde av Fieh
Energimølla
Fredag 5. juli / Kl: 23:59

Fieh

Steinhuset
Onsdag 3. juli

Jubileumsplakat