lørdag 06.07.24
Kirketorget

Åge Aleksandersen & Sambandet + support: Ida Maria

Åge Aleksandersen legger ut på avskjedsturné, og stopper på Kongsberg Jazzfestival lørdag 6. juli. Dette blir siste anledning til å høre han og Sambandet live på Kongsberg. Vi garanterer en storslått feiring av en enorm karriere! I tillegg får vi en skikkelig rockekveld med Ida Maria på support!

Konsertstart: 19:30 Pris enkeltbillett: 795,-

Åge Aleksandersen legger ut på avskjedsturné, og stopper på Kongsberg Jazzfestival lørdag 6. juli. Dette blir siste anledning til å høre han og Sambandet live på Kongsberg. Vi garanterer en storslått feiring av en enorm karriere!

Vokalist, gitarist og komponist – Åge Aleksandersen er av mange regnet for å være Norges ukronete rockekonge. Han står bak en rekke av de mest kjente poplåtene i norsk musikkhistorie, og evner å være nådeløst ærlig og personlig i sine sanger.

I 2024 er det 40 år siden klassikeren Levva Livet kom ut. Med denne plata slo Åge Aleksandersen alle norske salgsrekorder og beskrives i dag fortsatt som en av de viktigste utgivelsene i norsk rock. 

Bli med og ta avskjed med en av Norges aller største artister!

Support Ida Maria:

I juni 2021 ga Ida Maria ut «Dirty Money EP». Fem rett-i-trynet rockelåter proppet av energi, råskap, primalskrik og sterke budskap. Ida Maria snakker rett fra levra og tar et sterkt oppgjør med egen fortid og de usunne og uoppnåelige kvinneidealene vi til stadighet har blitt fôret med. 

«Jeg tenker med skrekk og gru på hvordan det må være å vokse opp som jente nå i en verden full av sosiale medier, fasadefronting og beauty filters. Da tror jeg det er ekstra viktig å ha sunne kvinneidealer som understreker viktigheten av å tørre å være seg selv. Jeg kjemper for at talentfulle kvinner skal kunne blomstre som musikere uavhengig av deres utseende» 

Hun har tidligere sunget duett med Iggy Pop, er hyllet av Tom Waits som sier «She’s a poet» og er en internasjonal artist som hylles av mange, blant annet Tommy Lee (Mötley Crüe) som delte musikkvideoen til tittelsporet «Dirty Money» på sosiale medier.  

Tilbakemeldingene har vært overveldende positive, og vi har spilt bedre enn noen gang før. Vi kan med dette si med hånden på hjertet at vi har vokst både som mennesker og musikere på denne reisen. Nå vil Ida Maria ta med seg det fantastiske bandet sitt rundt om på festivaler og virkelig sette punk rocken tilbake! 

Aldersgrense:

Aldersgrense på Kirketorget er 18 år. Gyldig ID må fremvises. Vergeordning for ungdom under 18 år, i følge med edru voksen over 25 år, maks to per verge. Vergeskjema må leveres inn digitalt på forhånd. Vi anbefaler ikke mindreårige på konsertene, da konsertene på Kirketorget først og fremst er en fest for voksne.

Vergeskjema kan fylles ut her. 

Det er strengt vakthold på Kirketorget som passer på at skjenkeregler overholdes, og det er nulltoleranse for brudd på disse.

Portene på Kirketorget åpner kl 18.30, Ida Maria går på scenen ca. kl 19.30. Åge og sambandet går på scenen kl 21.00.

Andre artister

Det andre teateret
Hemmelig spillested
Fredag 5. juli / Kl: 13:00 / 14:30 / 16:00

Det Andre Teatret: Alle. Alt. Alltid.

Det andre teateret
Hemmelig spillested
Lørdag 6. juli / Kl: 12:00 / 13:30 / 15:00

Det Andre Teatret: Alle. Alt. Alltid.

Krona Kino
Fredag 5. juli / Kl: 17:00

Barnivalfilm: Kalles Klättertre, Lærer Flukt, Herr Bom og silden og Gubben som ikke ville være voksen

Gratis
Krona Kino
Torsdag 4. juli / Kl: 17:00

Barnivalfilm: Robot Dreams

Gratis
Krona Kino
Onsdag 3. juli / Kl: 17:00

Barnivalfilm: SJEL

Gratis
Trollkarlen
Krona Kino
Lørdag 6. juli / Kl: 13:30

Jazzfilm: GEORG RIEDEL – MÄSTARENJAN JOHANSSON – TROLLKARLEN

Gratis