UTSOLGT!
torsdag 08.07.21
Rooftop Krona

Utsolgt: Rooftop Concert: Rubber Soul Quartet (NB: STREAMES!)

Rubber Soul Quartet gjenskaper The Beatles’ ikoniske Rooftop Concert fra 1969.

Konsertstart: 20:00 Pris enkeltbillett: 390,-

THE BEATLES aller siste opptreden sammen – THE ROOFTOP CONCERT – ble holdt på taket av Apple-bygningen i Savile Row i London 30. januar 1969. Det var Paul McCartney som p.g.a. tidspress foreslo stedet. På tampen av sin karriere som verdens mest kjente rockeband, hadde The Beatles bestemt seg for å øve inn låter til et album og så framføre dem foran et stort publikum. Resultatet skulle bli en siste liveplate med bare nytt materiale. Billy Preston (orgel og el. piano) var i denne perioden ekstramusiker i bandet.

Kl 13.00 skrudde The Beatles på forsterkerne og talte opp «Get Back». Etter flere klager fra sure naboer dukket derimot politiet opp på gaten, tok seg opp på taket for å stoppe konserten, noe de etter litt diskusjon klarte. The Rooftop Concert utgjør likevel siste del av filmen Let It Be, og viser et bra band – på hell, men i overaskende godt humør og glade for å kunne lage litt oppstyr igjen. Plasseringen av en konsert på toppen av et tak var også høyst original – men lar seg gjenta!

Det nye norske jazzbandet RUBBER SOUL QUARTET har latt seg inspirere av ideen. De har verken høydeskrekk eller er engstelige for solstikk. 8. juli kl 20:00 teller de derfor opp på toppen av KRONA i Kongsberg med gjestesolist Anders Aarum på el. piano.

Det å spille de tidløse låtene til The Beatles i jazzversjoner kan kanskje for noen regnes som musikalsk blasfemi. Men det er nettopp det plateaktuelle Rubber Soul Quartet har kastet seg ut i. Mesteparten av repertoaret til The Beatles egner seg nemlig godt til å leke med for jazzmusikere, kanskje særlig for de som elsker alt fra swing, bop, soul, funk og bossa nova, til… The Beatles. Det er de sterke melodiene, de smarte akkordene og det rytmiske drivet som fascinerer dem aller mest. Og målet til dette bandet er ikke å kopiere, men å improvisere; å skru fra hverandre de musikalske byggeklossene og sette dem sammen igjen.

I motsetning til amerikanske standardlåter fra 1930-, 40- og 50-tallet, som hundrevis av jazzkvartetter har tolket i en årrekke, så konsentrerer dette bandet seg om engelske standardlåter fra 1960-tallet. Med respektfull referanse til de originale melodiene, spiller Rubber Soul Quartet sine re-arrangerte jazzversjoner, med en kollektiv tilnærming, men der alle får slippe til i solistisk utfoldelse.

Bård Helgerud – gitar og vokal
Håvard Fossum – tenor- og sopransax
Andreas Dreier – kontrabass
Torstein Ellingsen – trommer

Oppmøte i foajeen til Kongsberg Musikkteater (ved nedre inngang) presis kl. 19.30.
NB! Arrangementet kan bli avlyst ved dårlig vær (mye regn/vind). Publikum vil da bli varslet med SMS.

GRATIS STREAMING

Rooftop-konserten er utsolgt, men den streames gratis i Facebook-eventet og i festivalens YouTube-kanal:Andre artister

Skavangertun sykehjem
Torsdag 4. juli / Kl: 12:00

Gulljazz 2024

Gratis
Kongsberg kirke
Søndag 30. juni / Kl: 19:00

Kongsberg Storband og Anne-Carolyn Schlüter: Duke Ellington’s Sacred Concert

Privat Bar
Fredag 5. juli / Kl: 16:00

Ved porten til stillhetens skog: Et møte med Stian Carstensen og Lars Elling

Bildet er av 1624
Privat Bar
Torsdag 4. juli / Kl: 20:00

1624

Dette er et bilde av Swing'it
Privat Bar
Lørdag 6. juli / Kl: 16:00

Swing’it

Smeltehytta
Lørdag 6. juli / Kl: 14:30

Avanthagen: Marlies Debacker + Inga Stenøien + Moberg/Lien