ETTERLENGTA SAMARBEID

«For hvert nytt album styrker den svensk-norske kvintetten Atomic sitt krav om å være et av verdens beste band». Dette skrev det velrenommerte, amerikanske jazzmagasinet Downbeat for ikke lenge siden.

Alle som har hørt Atomic, vil nikke bekreftende til denne påstanden, for det skal vanskelig gjøres å finne et band som formidler en slik enorm musikalsk intensitet, temperament og karismatisk energi Det er en sann svir å overvære en Atomic-konsert.

Musikken treffer oss med stor intensitet både i hjernen og hjertet (mest i hjertet!). Og musikken har mange fasetter, den bølger fra det ekspressive og temperamentsfulle til det lyriske og ettertenksomme. – Trondheim Jazz Orchestra er et annet norsk orkester som vekker oppsikt overalt hvor de spiller, enten det er på en festivalscene i Norge eller i jazzmetropolen New York.

Bandets kvaliteter er så åpenbare at det har tiltrukket seg internasjonale toppmusikere som Pat Metheny og Chick Corea. Nå blir endelig drømmesamarbeidet en realitet: Atomic + Trondheim Jazz Orchestra!

Tekst: Tor Dalaker Lund

 

[event id=»14204″]

 

[saeringpass]

[festivalpass]