En hyllest til Jan Erik Kongshaug

Kongshaugfestivalen og Kongens Fortjenestemedalje

Kongshaugfestivalen er en tredagersfestival, hvor formålet er å hylle tidenes norske lydtekniker, Jan Erik Kongshaug på alle tenkelige måter.

Festivalens program er fylt med Norges stoltheter innenfor jazz, som Nils Petter Molvær, Bugge Wesseltoft, Ellen Andrea Wang og Tord Gustavsen trio for å nevne noen. Tre dager fylt med 16 hovedartister og 50 utøvere. 

I anledning hyllest gjennom Kongshaugfestivalen kan vi med stor glede formidle at Jan Erik mottar Kongens Fortjenestmedalje. Tilsammen har han vært med på å produsere over 4000 plater. Han er spesielt kjent for sine rundt 700 innspillinger for ECM fra 1970 og frem til i dag. En av verdens beste lydteknikere!

Jan Erik Kongshaug
24 år gammel er han ferdig utdannet lydtekniker og skrur lyd for diverse gammeldans og svensktoppar, før han i mai 1970, får jobb som lydtekniker for Dexter Gordon og Karin Krog på albumet «Some Other Spring, Blues and Ballads» i Arne Bendiksen Studio. Dette er et album som blir lagt merke til verden over og i 2018 står Kongshaug notert med over 4000 innspillinger. 

Selv om det er jazz som ligger Kongshaugs hjerte nærmest, sier at sjangeren er uvesentlig. «Det er to typer musikk, god musikk, og alt det andre». Det er mulig det er kjærligheten til god lyd som har vært mye av drivkraften til Kongshaug, men mest av alt er det hans lidenskapelige forhold til musikk. Og artister fra hele verden har stått i kø for å benytte seg av hans tjenester, noe som har resultert at han har jobbet med de største stjernene innen internasjonal jazz; Pat Metheny, Keith Jarrett, Chick Corea, Gary Burton, Ralph Towner, Jack DeJohnette, Egberto Gismonti, Charlie Haden, Bill Frisell, David Darling og mange flere. 

Adresse: 
Cosmopolite & Velleville
Vogtsgate 64, 0477 Oslo

Aldersgrense: 18 år

Billetter – TRYKK HER 
Hjemmeside – TRYKK HER