Festivalens gull – for 3. og 18. gang

Uten funksjonærer – ingen festival! For at Kongsberg Jazzfestival skal kunne gjennomføres er det en rekke ildsjeler som legger ned mange timers med frivillig arbeid. For å gi noen av disse den oppmerksomheten de fortjener har vi lyst til å vise frem noen av de flotte funksjonærene våre. Først ut er Akkreditering og Inforium som har hatt stor pågang på åpningsdagen.

Marit Johansen er en av ildsjelene i Kongsberg Jazzfestival. Hun har tilbrakt til sammen 18 festivaler som funksjonær. I år er hun funksjonær hos Akkreditering sammen med blant andre Åse-Iren Omholt, som jobber i Inforium (altså sentralbord og resepsjon på en måte). Åse-Iren er funksjonær på tredje året.

Akkrediteringruppa sørger for at artister, gjester og funksjonærer får riktig akkreditering til festivalen. Dagene rett før festivalen starter og de første dagene er det nok å sette fingrene i. – Det er alltid mye å gjøre første dagen i akkreditering. Det er travelt, men roer seg, sier Marit.

Hva er det som motiverer dere til å jobbe som funksjonærer?

– Det er så gode mennesker her. Et veldig hyggelig fellesskap å ta del i, forteller Åse-Iren. Selv etter 18 år i trofast tjeneste har ikke Marit tenkt til å gi seg med det første. – Det er utrolig sosialt. Jazzfestivalen er viktig for Kongsberg, og det er hyggelig å bidra til festivalen og byen. Og selvfølgelig er det moro å være der det skjer.