Cir.Cuz

Med hits som «Radio», «Supernova», «Original» og «Diva» skapte Mats Melbye (28) og Thomas Pedersen (25) liv på Energimølla under «FMC TeenGig» onsdag. Selv beskriver de seg selv som to helt vanlige karer med en litt annerledes hobby. Ingrid Skrede og Maja Rotmo Karlsen fra Teengig Crew fikk da muligheten til å komme å intervjue duoen Cir.Cuz.

Thomas, du er fra Skien, men du, Mats, du er fra Sarpsborg. Hvordan ble dere kjent med hverandre?

– Oi, dette spørsmålet igjen, ja … Dette er spørsmål vi har fått i 6 år nå, sier Mats og ler. – Jeg kom over en av låtene til Mats på Spotify, og fikk ideen om et samarbeid. Så da ble jeg og min manager enige om at han skulle vi finne, forklarer Thomas.

Dere slo igjennom med låten «Radio», hvordan ble livet deres etter dette? Var det store forandringer?

– Det ble faktisk ikke så veldig annerledes. Vi har begge drevet med musikk tidligere, bare hver for oss, men alt gikk veldig fort når vi slo oss sammen, sa Mats, og la til at på starten visste egentlig ikke folk hvem de var eller hvordan de så ut.

Dere har jo vært med på VG-lista to ganger. Hvordan var det å være med der?

– Det å få være med på en av Skandinavias største konserter er faktisk utrolig kult for oss – det viser bare hvor langt vi klarte å nå, da. Det var helt sinnsykt mange mennesker som sto i publikum og jeg kjente jeg ble utrolig spent. Alt gikk så sjukt fort, og plutselig var det ferdig, sier Thomas og ser på kompisen sin, og understreker at det var så mange mennesker at de ikke så hvor folkemengden sluttet.

Hvor får dere ideene deres fra? Hvem og eventuelt hva inspirerer dere?

Begge to diskuterer litt, og forteller oss at de har idémyldring med ord og fordyper seg i et av de. Original for eksempel; hva er å være original, hva betyr ordet osv. Mats blir inspirert at produsenter, siden han selv er produsent. Bakmenn i musikken; Skrillex for eksempel.

I deres andre album ble dere slaktet av flere musikkanmeldere. Hva tenker dere om det?

– Hvis det er noe vi har lært i musikkbransjen er det at om man skal selge musikken, må man enten få terningkast 6 eller terningkast 1 på et album for å få det opp på listene. Vi skjønte fort at vi ikke var gode nok til å få terningkast 6, så da ble det alternativ to. Ironisk nok, så solgte det albumet med terningkast 1 mye bedre enn vårt forrige album, som fikk terningkast 3, fortalte begge og humret litt.

Hvordan føler dere at karrièren deres har påvirket dere som personer?

– Vi har absolutt ikke endret oss på grunn av karrièren, om noe, så har vi blitt enda mer jordnære av suksessen vår, konkluderte Thomas mens Mats nikket enig.

Er det noen artister dere ser opp til?

– Jeg ville nok sagt Justin Bieber, fordi han alltid klarer å gjennomføre så sykt bra selv om han har så mye press på seg, svarte Mats kjapt. Thomas var helt enig, men la til at han selv ikke ser på Justin Bieber som et forbilde, men mer som en inspirasjon som man heller ser litt opp til som artist.

Hvordan ble det med fans? Dere slo dere sammen, og lagde en helt annen type musikk. Var det stor forskjell fra før og etter?

– Når vi begynte å lage annerledes musikk, fikk vi selvfølgelig et annerledes publikum. Den største forskjellen var vel at vi fikk fans i alle aldersgrupper, sier Thomas.

Hvis dere måtte velge, hvem av sangene deres liker dere best?

– Favorittsangen er nok «Orginal», svarer Mats etter en liten stund. Thomas sa seg kjapt enig.

Vi lever i et samfunn med mye press blant unge. Har dere noen tips til dagens ungdom?

– Jeg er helt enig, presset blant unge er enormt. Det er liksom viktigere for ungdommene at livet deres skal se perfekt ut på Instagram, enn om de for eksempel gjør det bra på skolen. Det er rett og slett trist, forteller Thomas. – Er det et tips jeg kan si til ungdommen, så er det «stay in school», sier Mats og flirer.

Helt til slutt, har dere noe motto?

– «Kjøret går», svarer de begge og ler.

Intervju og tekst: Ingrid Støa Skrede og Maja Rotmo Karlsen