Barnivalen på nye arenaer

Kongsberg jazzfestival har tatt i bruk en av Kongsbergs fineste perler. Barnivalen er nå rigget på Kvarten, et grøntområde som strekker seg fra Bergverksmuseet mot Gamlebrua. Her har Barnivalen rigget seg til med ulike tilbud for store og små. Noen får store kulturopplevelser for første gang, mens andre har minner fra en svunnen tid, med rockekonserter og norske idoler som ljomet utover Lågalandet.

Sjefen for Barnivalen, Celina Stokes forteller at grunnen til flyttingen over brua var som følge av plassmangel i Magasinparken. – Parkens utforming, med etasjer og trapper, gjorde det vanskelig å ta seg fram med barnevogner og rullestoler. Kvarten har mer plass å boltre seg på for barna og gir økt tilgjengelighet for alle som deltar på Barnivalen, forklarer hun. Dermed blir dette et mer inkluderende arrangement.

En annen fordel med flyttingen er at arrangementene på Barnivalens scene ikke blir forstyrret av støy fra andre konserter. For, opplevelser er en viktig del av Barnivalen. Det er et rikholdig program for små og store “jazztasser” . The Flying Seagull Project gjøgler fra egen scene, ulike teatergrupper som opptrer fra hovedscenen. Swing’it Dixieband serverer Disney-svisker på løpende bånd. Alt ligger til rette for at barn og unge får gode minner fra årets Jazzfestival. Det er mye for enhver smak.

Nytt på årets Barnival er Fortnite-turneringer som går under hele festivalen. Sebastian Stavland, Kongsberggutt og profesjonell Fortnite-spiller ranket blant verdens topp 100 er arrangør av turneringen som er sponset av King of the Hill. – Dette er en populær aktivitet for de unge over 12 år, sier Stavland. På åpningsdagen var det cirka 50 som deltok på drop in-turneringen. Resten av Barnivalen spilles det duo-turneringer. Stavland understreker at Fortnite-spilling gir blant annet gode språk- og problemløsningskunnskaper. Hans ser også at  turneringen kan gi foreldrene økt innsikt i hva barna gjør når de spiller.

Nok et uttrykk for at Barnivalen er et viktig samlingspunkt for barn og unge under Jazzfestivalen.

Sebastian Stavland (til venstre) og Emil Alexander Lund Storebaug er aktive gamere som gir nybegynnere gode tips og triks i Fortnite-spillet.

Tekst: Ann-Mari Lofthus / Foto: Birgit Fostervold