Barnivalen 2019

Barnivalen har eksistert siden 1977 og har et besøkstall på ca 5-6000 i året – noe som i seg selv gjør den til én av landets eldste og største barnefestivaler. Programmet under Barnivalen  er ikke nødvendigvis jazz, men skal primært stimulere barns kreative utfoldelse – naturligvis med musikk av høy kvalitet som et sentralt element.

Barnivalen er vår «festival i festivalen» som er en festival for, av og med barn og unge.
Årets festival arrangeres 03. – 06. juli 2019. 

Store deler av festivalen blir arrangert utendørs og er aktiviteter som er tilrettelagt for at hele familien skal kunne delta. Så om du ønsker å ta med bestemor eller har barnevogn, er det ingen problem for å kunne delta. 

Barnival av ungdom
Et av festivalens formål med Barnivalen er å gi ungdom mulighet til å prøve seg frem som arrangører. Arrangementsproduksjon er et fag som gir en unik forståelse for innsatsen «i kulissene» bak ethvert arrangement, og er en erfaring som er nyttig i mange sammenhenger. Dette er et tilbud som har vist seg å være populært og som vi ønsker å satse enda mer på.

Ungdom som ønsker å prøve seg som arrangører i trygge rammer oppfordres derfor til å ta kontakt med Barnivalansvarlig Celina B. Stokes på celina@kongsbergjazz.no

Workshop
Det vil bli avholdt en parade- og bandworkshop dagene før Barnivalen, 01. – 03. juli 2019. 

Kongsberg er kjent for å dyrke frem mange dyktige musikere, og vi tror at jazzfestivalen og workshoper er en viktig årsak til dette. Parade- og bandworkshopene arrangeres i samarbeid med Kongsberg Kulturskole og blir avholdt på Søstrene Storaas hotell. 

Under disse dagene blir det lagt vekt på å jobbe gehørsbasert – altså uten noter og instruktørene vil gi undervisning i improvisasjon. Workshopene ender opp med jazzfestivalens åpningsparade, og/eller konsert på en av festivalens utendørsscener. 

Alle instruktørene er erfarne musikere som deltar i en rekke anerkjente band og musikalske prosjekter.
Alle har i tillegg lang erfaring som instruktør på diverse kurs og i kultursammenheng. 

Årets instruktører
Kåre Nymark jr – trompet
Even Kruse Skatrud – trombone
David Gald – tuba
Kenneth Ekornes – slagverk
Ola Høyer – bassist
Stina Moltu Marklund – vokal, gitar

Anbefalte nedre aldersgrenser for workshopene: 13 år bandworkshop , 10 år paradeworkshop

Om du ønsker mer informasjon om pris og påmelding – TRYKK HER

Billetter til årets festival
Billetter til årets festival er nå tilgjengelig og kan kjøpes via Ticketmaster.no 

Onsdag
Torsdag
Fredag 
Lørdag 

Vi gleder oss til å se dere på Barnivalen!