Backstagebikkja

Jeg heter Daisy Doodle og er en hund av litt shitzu og litt malteser bakgrunn. Jeg reiser verden rundt på turne, og har blitt ganske verdensvant etterhvert. Matmor heter Dee Dee og hun og jeg er veldig populære.

Dee Dee er flink til å synge, og jeg kan ule. Men jeg gjør det ikke så ofte, men det gjør hun. Hele tiden. Jeg tror til og med de betaler henne for det. I hvert fall får hun vite at hun er flink til det. Hele tiden. Ingen skryter av meg når jeg prøver et forsiktig lite ul. Lurer på hvorfor?

Dee Dee er veldig snill. Jeg får være med henne hele tiden. Bortsett når jeg jobber. Ganske ofte kommer vi til et nytt rom som heter backstage. Det rommet er det jeg som har som oppgave å passe på. Det er jeg som er sjef der.

Jeg jobber ganske lenge. Dee Dee går ut av backstage-rommet og musikken begynner. Jeg passer på rommet helt til musikken stopper.

Jeg er stolt av jobben min. Jeg kan til og med kose meg litt på jobb. Jeg har senga mi og deilig mat, også vet jeg at jeg får masse skryt, kanskje en godbit og en liten tissetur når Dee Dee kommer tilbake. Det er mange mennesker utenfor som klapper fordi jeg er så superflink til å passe på backstage-rommet.

Nå skal jeg snart på jobb igjen. Her på backstagerommet på Musikkteateret er det veldig fint, spesielt for det er så fint å gå tur utenfor i parken. I går var jeg i Frankrike, i dag er jeg i Kongsberg, i morgen skal jeg til København. Så mange rom å passe på. Jeg har en viktig jobb.

Tekst: Astrid Berdal | Foto: Cathrine Møller Øyen

Utgitt med full støtte og en god latter av Dee Dee Bridgewater og manager.