B3-BRUS!

Det må nødvendigvis være noe spesielt med en musiker som får kontrakt med et av verdens største plateselskaper, Columbia Records, som 16-åring, som gir ut sin første plate året etter og drar på turné med Miles Davis som 17-åring.

Og det er noe spesielt med Joey DeFrancesco! Det fikk demerke til gangs de som hadde møtt opp til festivalkonsert i Kongsberg kino 7. juli 1993. Den 22-årige orgeltraktøren satte nesten gitarguruen John McLaughlin i skyggen. Han har fått hovedæren for at orgelet igjen ble sentralt i jazzen. Det velrennomerte jazzmagasinet Jazz Times har utnevnt han til «the best B3 player on the planet». Inspirert av sitt opphold i Miles Davis-bandet, begynte han også å spille trompet. Også på det instrumentet er han en mester! Han plukker nok fram trompeten når han nå skal spille på Energimølla. Til den konserten bringer han med seg en av jazzens fineste trommeslagere, sjølveste Billy Hart! Saksofonisten Troy Roberts vil utvilsomt bidra til det høye nivået.

Han har vunnet fire solistpriser på rad i Downbeats musikeravstemninger!

 

Tekst: Tor Dalaker Lund

JAZZ IS MORE // ARTISTER

SJEKK UT VÅRE ANDRE ARTISTER

Last ned årets festival-app!

Lag ditt eget festivalprogram, hør på musikken, lagre dine favoritter og sikre deg billetter til dine favorittkonserter.

Om du har fjordårets app trenger du kun å oppdatere til 2019-versjonen!

Klikk her for å laste ned til iPhone, eller her for å laste ned Android-versjonen.

JAZZ IS MORE // SPONSORER

VÅRE SPONSORER

3.-6. JULI 2019
JAZZ IS MORE //

NYHETSBREV

Ved å registrere deg godtar du at vi kontakter deg på epost. Eposten din blir kun benyttet ifm. Kongsberg Jazzfestival.