Progrockeren Petter og pingvinen Arne!

Tekst: Irene/KJF     Foto: Thomas Hegna

Fra 1978 – 89 var Petter kjent som frontfigur i bandet Sage Malone. Da han ble far la han opp artistlivet, men engasjerte seg i den tekniske siden, noe Kongsberg jazzfestival har fått stor glede av!

 

Petter kom til Kongsberg Jazzfestival i 1992 som lydtekniker med bandet Inside Out. Frontfiguren var Sebastian Christensen, som i disse dager er høyaktuell  med sin deltagelse i The Voice.  Siden 1993 har Petter vært teknisk ansvarlig for jazzen.

Med seg til Kongsberg Jazzfestival hadde han med seg pingvinen Arne som hadde sin fortid som maskot og klubbsymbol til jazzklubben «The Penguin Club» i Oslo (1952 -1970). – Det var en søt, liten jazzklubb som ble grunnlagt og drevet av min onkel, Terje Kjær. Inge Norby, hadde teknisk ansvar på klubben, han var min far, forteller Petter. 

Arne hadde fast plass på bardisken og ble «klappet» av alt og alle fra 1952. Han har også sett internasjonale stjerner som Louis Armstrong. Nå liker han å være på steder under jazzen hvor han får mest oppmerksomhet. Han sto blant annet på scenen når Aurora spilte på Kirketorget.

– Arne er litt betatt av henne. Derfor tittet han på henne med ekstra interesse. Han synes hun er litt rar, men veldig søt, forteller Petter. Han likte også utdelingen av musikerprisen til Hedvig Mollestad, veldig godt og ble veldig glad for at det ble tatt så mange fine bilder av ham og Hedvig, forteller Petter lattermildt. Det ble også tatt nærbilder, der Hedvig later som hun kysser Arne. Ekstra stas er det nå som Hedvig til og med vant Spellemannsprisen.

På søndagen etter festival holdes det en egen fest for funksjonærer og her deles «Arneprisen» ut. Den tildeles til den funksjonær som den særdeles subjektive Arne syns har utmerket seg mest i år

På festivalen Kongsberg er det varmt, lunt og koselig. Derfor har jeg fortsatt å være med, sier Petter.  Nå gleder både han og Arne seg begge til en etterlengtet fullskala festival hvor det skal klappes, klemmes og priser skal deles ut!

 

Foto: Odd Eirik Skjolde

Trykk her for å registrere deg som funksjonær