Åpner for ungdom under 18 på Kirketorget

Etter sterkt påtrykk fra publikum og generalsponsor TechnipFMC, velger vi å lage til et eget rusfritt område på Kirketorget for ungdom mellom 13 og 18 år.

TechnipFMC har vært generalsponsor og ungdomspartner med festivalen i flere år.

– Jeg ble veldig skuffet da vi fikk nyheten om at vergeordningen ble avviklet, sier Ingunn Hæve, Marketing and Communications Advisor i TechnipFMC. – Vi har derfor jobbet for å finne en løsning slik at ungdommene kan delta på folkefesten. Forslaget vårt om et eget rusfritt område for ungdom mellom 13 og 18 år ble tatt imot som et godt forslag fra Jazzfestivalen.

Som Generalsponsor feirer TechnipFMC med å gi rabatt på 200 kr til de 400 første som kjøper billett.

Det rusfrie området på Kirketorget blir en videreføring av TechnipFMC TeenGig, som i fjor var på Energimølla. Området vil være tilgjengelig alle dager, uten alkoholservering, for ungdom i alderen 13-18 år.

 
– Vi oppfordrer foreldre til å komme og hente ungdommene ved utgangen etter konserten, sier Truls Liang, prosjektleder i festivalen. – Området vil være delvis foran scenen, slik at man får hele totalopplevelsen av å være på festivalkonsert. Her vil det være tilrettelagt med toaletter og salg av alkoholfri drikke.
– Det har vært et ønske fra alle parter om å få dette til. At konsertopplevelser er tilgjengelig for alle er viktig for oss og for byen, sier Truls Liang. – At vi har en generalsponsor som er med og sørger for at dette realiseres, er naturligvis helt fantastisk. Nå tilrettelegger vi for at flere skal få delta på de store konsertene, og da særlig på fredagen. Vi vet at fredagsprogrammet med bl.a. Matoma, Gabrielle og Nico & Vinz treffer et ungt publikum, og håper på at dette blir en suksess!
 
Foto: Ron Jansen