8 nye navn til Kongsberg Jazzfestival

Billettene går unna og det er kun 81 dager igjen til festival: 
i dag er åtte nye navn klare til Kongsberg Jazzfestival 2019.

 

ULF MYRVOLD MED XOLISWA TOM

Direkte fra Cape Town i Sør Afrika kommer sangerinnen Xoliswa Tom som sammen med spellemannsnominerte Ulf Myrvold.

Sammen skal de løfte taket i bakgården på Christians Kjeller under årets festival. Sist Ulf spilte på på Christians Kjeller under Kongsberg Jazzfestival ble det satt publikumsrekord. 

Mer om Myrvold & Tom: 

 

[event id=»15644″]

 

EXOTERM 

Rune Nergaard & Kristoffer Berre Alberts med lyd-boom til Kongsberg!

Exoterm er en ny norsk-amerikansk supergruppe satt sammen av Rune Nergaard. De blander thrashy, frie improvisasjoner med et drømmende, elektronisk lydbilde. Nergaard er godt kjent med kraftjazz fra grensetraktene mot rock, og har tatt med seg energien og trøkket inn i en ny form. 

Mer om Exoterm: 

 

[event id=»15695″]

 

SYLVIE COURVOISIER & MARK FELDMAN QUARTET
feat. Drew Gress and Tom Rainey

Moderne improvisert jazz av det mest eksperimentelle ekteparet på impro-scenen i New York

Organisk, levende og pulserende musikk spilt av to fremragende musikere, som blir omtalt som to giganter innen ny musikk. Sylvie Courvoisier og Mark Feldman har jobbet sammen som duo siden 1996. 

Mer om Sylvie og Mark:

 

[event id=»15687″]

 

HOT CLUB DE NORVÈGE

Jubileumsår for Norges hotteste liveband, Hot Club de Norvége 

Hot Club de Norvège har vært kontinuerlig på veien siden 1979, og har en unik reise bak seg. Med utgangspunkt som gatemusikanter sto de for gjenoppdagelsen av gitaristen Django Reinhardt i Norge på 70-tallet. Bandet ble pådrivere under Djangomusikkens renessanse i de europeiske sigøynerleirene på 1980-tallet og det internasjonale gjennombruddet på 1990-tallet.

Mer om Hot Club De Norvège?

 

[event id=»15672″]

 

HEGGE

Fjorårets Spellemanns vinner er klar for å innta Kongsberg Jazzfestival med konsert og jam-session når han gjester Argus under årets festival. 

Til Kongsberg tar han med seg prosjektet sitt bestående av tre nokså flotte musikere. Sammen inviterer de publikum til den melodiske stemningen som eksisterte på 1960-talls – fengende spor, humourus fraser blandet med sterke komposisjoner og lekfulle improvisasjoner.

Mer om Bjørn Marius Hegge: 

 

[event id=»15668″]

 

THE REAL THING

The Real Thing startet i 1992 og ble raskt en dominerende faktor i skandinavisk jazz, med sin hardtsvingende, orgelbaserte souljazz. 

På tolv år spilte bandet mer enn 1000 konserter og solgte over 50 000 plater. Musikken var bl.a. inspirert av amerikanske storheter som Jimmy Smith, Jack McDuff, George Benson og Wes Montgomery. Resultatet ble en utadvendt blanding av swing, blues, soul, latin og funk. 

Mer om The Real Thing:

 

[event id=»15678″]

 

RICK ESTRIN & THE NIGHTCATS

Til alle blues entusiaster, USAs aller fremste bluesband gjester Christians Kjeller.

Amerikanske Rick Estrin & The Nightcats er et firedelt elektrisk blues band som kan defineres som en ekte underholdningsmaskin. Ledet av den fabelaktige frontfiguren og Blues Award-vinner Rick Estrin og vår egen nordmann i besetningen. 

Mer om Rick Estrin: 

 

[event id=»15642″]

 

HILDE MARIE HOLSEN

Vi hører godt at Hilde Marie Holsen kan spille trompet så vakkert hun vil. Kombinert med elektronisk støy er musikken hennes enda mer uttrykksfull. 

Hilde Marie Holsen fra Jølster har med trompet og elektronikk funnet sin egen vei i et skjæringspunkt mellom jazz, drone- og samtidsmusikk. Gjennom lydprosessering av trompeten skaper Holsen et elektronisk univers, som hun blander med en melankolsk tone fra trompeten. Slik lager Holsen et originalt lydlandskap, som kan oppleves både vart, skjørt og skakt, men også kraftig og dynamisk. 

Mer om Hilde Marie: 

 

[event id=»15647″]

 

[dagpass date=»03-07-2019″]

[dagpass date=»04-07-2019″]

[dagpass date=»05-07-2019″]

[dagpass date=»06-07-2019″]

[festivalpass]