7 spørsmål med Nico og Vinz

Nico & Vinz er en musikkduo bestående av Kahouly Nicolay «Nico» Sereba og Vincent «Vinz» Dery. Duoen ble dannet i 2009, og har gitt ut 4 plater og en EP. Musikken deres tilhører sjangerene afrobeat, hiphop, og R&B og de er blant annet kjente for sine sanger “Am I wrong”, “In your arms”, og “That`s how you know”. Gutta har tatt virkelig tatt verden med storm, og både sunget for Obama og vært på “The Ellen show”. Fredag var de tilbake i hjemlandet Norge.

Når de fløy inn hele veien fra Los Angeles for å synge på Kongsberg jazzfestival, måtte vi selvfølgelig få til ett lite intervju før konserten.

Hvor er det dere finner inspirasjon til sangene deres?

– Det kommer fra livet og ting vi opplever. Jeg og Vinz opplever at når vi skriver om ting som har skjedd på ekte, så er det mye enklere å skrive og det føles mye bedre å opptre og på en måte gi den historien til folk. Spesielt nå i den siste tiden så har vi funnet tilbake til mye til et utrykk der vi føler at vi er oss selv igjen og da blir det mye lettere å bare sette seg ned og lage musikk, sier Nico.

Når var det dere begynte å lage musikk?

– Jeg tror faktisk det er ti år siden. Vi startet hver for oss når vi var 16 år, også begynte vi å lage musikk sammen i 2009, altså for 8 år siden, blir de enige om.

Hva er det dere føler rett før dere går på scenen?

– Det kommer nok litt an på showet. Vi blir ikke så veldig nervøse lenger, men sist jeg var nervøs var nok da vi spilte for Obama, eller når vi skulle på “The Ellen show”. Vi merker at det er veldig stor forskjell på å være direkte på TV, og å synge på konsert foran et publikum. Konserter har vi hatt så mange av at vi har blitt vant til det, mens på TV er det litt mere uvant, sier Nico.

Hvem av deres egne sanger liker dere best?

– Intrigued!, sier Vinz. Nico er enig.

Er det vanskelig å få seg kjæreste når man er kjent?

– Hahaha! Det er sikkert veldig lett. Jeg tror trikset er å finne noen som er ekte, og som ikke bare liker deg fordi du er kjent og sånt, men også som liker deg på ordentlig som person, sier Vinz.

Hvor er det kuleste stedet dere har opptrådd?

– Det er mange steder, as. En gang spilte vi i en stue som var bitteliten, det var en interessant opplevelse. Ellers er det veldig gøy å opptre på festivaler og bare konserter generelt, det er jo det vi lever av.

Hva liker dere best med jobben deres?

– Det er mye. Vi elsker å skape ting; å skape en låt, være i studio og lage noe vi vet kommer til å treffe folk. Også å opptre, da. Vi liker å reise, for når man reiser ser man nye kulturer, nye folk, og nye steder og det er utrolig spennende.

For noen kule og hyggelige gutter!

Tekst: Thelma Aas