3 korte med Karpe Diem

Karpe Diem er en rapduo som består av Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid (32) og Chirag Rashmikant Patel (31). I kveld skal de spille konsert på Kirketorget og vi er litt mer enn superhappy for at festivalen har vergeordning.

Magdi og Chiraq møttes i 1998, da de hver for seg drev med musikk og skapte «Karpe Diem» i 2000. I 2004 debuterte Karpe Diem med ep-en Glasskår, som lå seks uker på VG-lista Topp20 med 9. plass som høyeste plassering. Debuten solgte til gulltrofé.

 

Chirag, hvis du ikke hadde drevet med musikk, hva hadde du drevet med?

– Hehe, det er faktisk ganske morsomt, siden dette er faktisk helt sant! Jeg hadde faktisk tenkt til å bo i Kongsberg i 4 år, for så å bli optiker, men så gikk det ikke helt den veien, da …

Hva er det største dere har oppnådd innenfor musikk, mener dere?

– Kanskje det at vi fortsatt har folk som ønsker å høre på sangene vår selv om det er 16 år siden vi opprettet duoen, sier Magdi, mens Chirag nikker enig.

 

Hvis dere skulle beskrevet musikken deres med 3 ord, hva ville det vært?

– Det er faktisk et veldig godt spørsmål, fordi det er veldig vanskelig for oss å svare på. Vi har laget så utrolig mye forskjellig musikk, og alle sangene har på en og annen måte en forskjellig betydning og et annerledes budskap enn de andre sangene.

karpe gruppe

Chirag og Magdi hadde ikke så god tid, men vi fikk allikevel veldig god tid til å snakke med de og ta litt bilder. Vi i Barnivalredaksjonen er uten tvil enige om at Karpe Diem består av to jordnære og utadvendte menn, som har lagt livet sitt i musikken sin.